Hoquei patins

El Barça es queda fora de la final en perdre contra el Liceo en una maleïda tanda de penals

El Barça no podrà revalidar el títol de campió d'Europa d'hoquei patins després de caure eliminat a les semifinals contra el Liceo Vodafone, l'equip amfitrió, en una maleïda tanda de penals. Al final dels 50 minuts del temps reglamentari, el partit ha acabat 1-1 i en la pròrroga, cap dels dos equips ha pogut marcar. En la loteria dels penals, els locals han estat més encertats i amb gols de Bargalló i Alen s'ha classificat per jugar la final davant l'eufòria del públic. Igualada o Prato seran el rival dels gallecs.

El Barça ha començat dominant el partit i en un ràpid contraatac, Borregan ha tingut la millor ocasió per avançar els blaugrana però la bola ha picat al pal. Esperonat pel seu públic, el Liceo ha intentat pressionar l'equip de Carlos Figueroa i Egurrola ha desviat un perillós llançament de Carlos López. Tots dos equips no han volgut prendre masses riscos encara que el Barça ha tornat a crear una bona ocasió amb un xut llunyà de José Luis Páez que s'ha estavellat al pal de la porteria de Jordi López. A continuació, els gallecs han reclamat un més que possible penal per una caiguda de Carlos López a l'interior de l'àrea blaugrana. En una jugada desafortunada, el Liceo s'ha avançat en el marcador dos minuts abans d'arribar-se al descans amb un gol de Josama Alen, que ha aprofitat un embolic a l'àrea per batre Egurrola. Al descans, s'ha arribat amb aquest mínim avantatge a favor dels locals davant d'un Barça massa especulatiu. A la represa, el Barça ha sortit disposat a buscar el gol de l'empat i ha estat el màxim golejador blaugrana, Alberto Borregan, l'encarregat d'igualar el partit. A partir de l'empat, el joc s'ha endurit bastant i han començat a aparèixer els nervis en els dos equips. La qualitat del partit no ha millorat gaire però en una jugada aïllada, el Barça ha estat a punt de fer l'1-2 en una rematada de David Busquets que Jordi López ha salvat sobre la mateixa línia de gol. En la recta final, els blaugrana han buscat la victòria amb més insistència i Borregan, a la mitja volta, ha pogut desfer l'empat però el seu xut s'ha perdut per sobre del travesser i d'aquesta manera s'ha arribat a la pròrroga. Durant la primera meitat del temps extra, l'empat ha estat inamobible malgrat les contínues alternatives per part dels dos equips en busca de la victòria. A la segona part, la dinàmica no ha canviat i després de 60 minuts de joc, el primer finalista s'ha hagut de decidir des del punt de penal. En els llançaments des del punt fatídic, el Liceo ha estat més encertat i s'ha imposat per 2-0 amb gols de Francesc Bargalló i Josama Alen, mentre que el Barça no ha estat capaç de transformar cap dels quatre xuts. Amb aquesta derrota, els blaugrana s'han quedat sense opcions de revalidar el seu títol de campió d'Europa.