Primera Divisió

El Barça es mostra superior al Màlaga però no el doblega fins als últims minuts

El Barcelona ha sumat el segon triomf consecutiu de la Lliga després de superar (2-0) el Màlaga gràcies a un gol de Ronaldinho de penal i a un altre de Larsson. Tot i que el primer gol del Barça no ha arribat fins al minut 80, i que el penal era rigorós per no dir inexistent, l'equip blaugrana ha controlat el partit del principi al final i ha disposat d'incomptables ocasions de gol. El català Francesc Arnau, que debutava al Camp Nou de porter visitant, ha estat el millor del partit i ha estat a punt de frustrar el triomf del seu exequip.

El Barça ha mostrat la seva millor cara en els primers minuts de partit. Leo Messi s'ha quedat aquesta vegada a la banqueta, i Giuly recuperava la titularitat. Amb Van Bommel al lloc de Deco i Oleguer actuant de lateral dret, l'equip blaugrana ha arribat amb facilitat a la porteria del Màlaga en el primer quart d'hora. Però el gironí Arnau, que s'estrenava al Camp Nou de porter visitant, no ha tingut problemes per refusar els primers intents de Giuly (min 7), Eto'o (11) i altre cop el camerunès (15). Després d'aquest inici, el Barça ha abaixat el ritme, però el Màlaga tampoc no ha inquietat gaire Víctor Valdés, entre altres coses perquè l'equip blaugrana recuperava molt aviat la pilota. En aquest apartat ha destacat Van Bommel, que també s'ha prodigat en atac i ha estat a punt d'inaugurar el marcador amb una canonada una mica desviada (min 22), i un minut després Eto'o ha tornat a provar els reflexos d'Arnau. Com ja va passar a la primera jornada amb Bonano, el gironí Arnau estava amargant-li la vida al seu exequip. Tot i que la superioritat blaugrana era palesa, el Barça en tenia prou amb les aturades d'Arnau i un reguitzell de faltes per capejar el temporal d'un atac blaugrana que funcionava a batzegades. El Barça ha anat rondant el gol, però els minuts han anat passant i el 0-0 no es movia del marcador. I just quan s'arribava al descans, el Màlaga ha tingut la seva primera oportunitat, que ha estat claríssima. Edgar, lliure de marcatge al segon pal, ha rematat una pilota molt franca que ha marxat fora per ben poc. Frank Rijkaard ha volgut donar un nou aire al seu equip després del descans donant entrada a Iniesta. El manxec ha estat a punt d'avançar el Barça en la primera pilota que ha tocat. Però també s'ha trobat amb Arnau, igual que Van Bommel en la jugada següent. El partit tornava a ser un monòleg ofensiu del Barça, però faltava el més important, el gol. El Màlaga hi ha posat una mica de suspens collant la defensa en un parell de córners, però aquest ha estat el seu únic argument. I l'últim, perquè immediatament després, Messi ha entrat per Giuly i l'ànim de l'afició s'ha revifat. El Barça ho ha intentat de totes les maneres possibles: Eto'o, Messi, Iniesta i Van Bommel s'estavellaven en un Arnau que impedia el triomf del seu exequip. Però ha arribat la jugada polèmica, en una internada de Ronaldinho a l'àrea del Màlaga. El brasiler ha caigut i l'àrbitre ha xiulat penal, tot i que el contacte del defensa ha estat mínim. El mateix Ronaldinho ha xutat el penal i ha establert l'1-0. Només així ha pogut trencar el Barça el pany. A falta de tres minuts, Henrik Larsson ha sentenciat el triomf blaugrana amb un bonic gol de vaselina. Fitxa tècnica: Barcelona: Valdés; Oleguer, Puyol, Márquez (Iniesta, 46'), Sylvinho, Edmilson, Xavi, Van Bommel, Giuly (Messi, 62'), Ronaldinho i Eto'o (Larsson, 70') Màlaga: Arnau, Alexis, Fernando Sanz, César Navas, Valcarce; Edgar, Gerardo, Juan Rodríguez, Nacho (Hidalgo, 81'); Pablo Couñago (Anderson, 75') i Salva (Morales, 73'). Gols: 1-0, m.80: Ronaldinho, de penal. 2-0, m.87: Larsson. Àrbitre: Puentes Leira (col·legi gallec). Ha mostrat cartolina groga a Salva (m.28), Couñago (m.34), Juan Rodríguez (m.63), Alexis (m.80) i a Valcarce (m.85). Incidències: Han assistit al partit 61.634 espectadors en partit corresponent a l'onzena jornada de Primera Divisió disputat al Camp Nou. Abans de l'inici del partit s'ha guardar un minut de silenci en memòria de Mario Cabanes, jugador del Barcelona durant les temporades 1933-34 i 1934-35, recentment mort.