Actualitat blaugrana

El Barça es deixa dos punts a San Mamés quan tenia el partit controlat (1-1)

Al Barça se li ha escapat la victòria a San Mamés. L'equip de Rijkaard tenia la situació bastant controlada amb el gol de Bojan al minut 34. L'Athletic no donava símptomes de reacció ni creava ocasions de perill, i els blaugranes han tingut opcions de sentenciar al començament de la represa. Però en una jugada aïllada de l'atac basc Thuram ha desviat cap a la seva pròpia porteria una centrada de Garmendia i ha establert, involuntàriament, l'empat definitiu. El Madrid, que ha guanyat el Vila-real al Bernabéu (3-2), s'allunya: ja hi ha nou punts d'avantatge favorable als blancs.

En un minut hem passat del possible 1-0 al 0-1. L'Athletic ha elaborat una bona jugada d'atac que ha culminat Aduriz amb una rematada forçada que ha sortit per sobre del travesser. Això ha estat al minut 33; seixanta segons després, jugada del Barça a la frontal, mala sortida d'Aranzubia, la pilota acaba als peus de Bojan i el jove davanter blaugrana inaugura el marcador xutant amb la cama esquerra. Aquest era el segon gol de Bojan a la Catedral, perquè el de Linyola ja va marcar el 28 de desembre amb la selecció catalana.

Només començar la segona part, el Barça ha pogut sentenciar l'encontre amb dues accions d'Henry i Deco, que han rematat fluix i desviat quan tenien opcions clares d'aconseguir el 0-2. No ha estat així, i això ha permès a l'Athletic mantenir-se amb vida. Valdés ha aturat un xut fort de Javi Martínez al minut 56, i Rijkaard ha optat per reforçar el centre del camp donant entrada a Edmílson en el lloc de Xavi. Tot seguit, una passada de la mort de Messi ha estat refusada "in extremis" per Koikili i una rematada de Puyol ha sortit fora per poc.

L'Athletic, tot i jugar un partit molt fluix, ha tingut la virtut de no donar-se per vençut i no ha abaixat els braços en cap moment. Això ha permès els bilbaïns empatar el matx. Al minut 79, Garmendia ha centrat des de la banda dreta i Llorente, anticipant-se al primer pal, ha empès la pilota al fons de la xarxa amb la col·laboració de Thuram. Els últims instants han estat frenètics. San Mamés ha pressionat de valent i el Barça no ha sabut trobar el camí del gol. Resultat final, empat: 1-1.