El Barça ensopega contra l'Atlètic (1-3) i no pot igualar el rècord de victòries consecutives

El Barça no ha pogut igualar el rècord de quinze victòries consecutives a la Lliga. Els blaugrana han notat les nombroses baixes i han encaixat la segona derrota de la temporada contra l'Atlètic de Madrid, que s'ha convertit en l'autèntica bèstia negra de Rijkaard. Fernando Torres ha tornat a marcar per partida doble al Camp Nou, un estadi que li va de fàbula al capità de l'Atlètic, i el gol de Larsson només ha servit per tenir esperances de remuntada durant 10 minuts. Tot i la segona derrota de la temporada, el Barça es manté com a líder en solitari, amb nou punts d'avantatge sobre el València i deu sobre el Reial Madrid.

Rijkaard ha hagut d'improvisar un onze titular ple de novetats contra l'Atlètic de Madrid a causa de les nombroses baixes. Sense Ronaldinho ni Eto'o, el tècnic holandès ha situat Deco a la banda esquerra i ha deixat Giuly a la banqueta de forma sorprenent. L'invent de l'entrenador blaugrana no ha funcionat durant els primers 45 minuts, una primera part molt travada i amb poques ocasions de gol. En un córner picat per Deco en el minut 4, Messi no ha arribat a rematar a boca de gol. I en el 21, Larsson ha retallat Molinero, però ha culminat la jugada amb un xut per sobre del travesser. Aquestes han estat les dues úniques ocasions clares dels blaugrana davant d'un Atlètic de Madrid molt ben ordenat que ha aprofitat la seva oportunitat per avançar-se en el marcador. Després d'una errada entre Gabri i Oleguer, la pilota ha caigut morta a l'àrea i Fernando Torres ha batut Valdés. El capità atlètic no ha fallat a la seva cita al Camp Nou i ha fet el sisè gol contra el Barça a la Lliga. El joc ofensiu del Barça ha estat molt previsible i, en la represa, Rijkaard ha fet un doble canvi en busca de la remuntada. Giuly i Ezquerro han entrat en el lloc de Van Bommel i Messi, que no ha pogut continuar sobre el terreny de joc per una elongació muscular, però el joc del Barça no ha millorat, i a més, l'Atlètic ha fet el 0-2 en el primer minut de la segona part. En un ràpid contraatac, Petrov ha superat Gabri en velocitat i la seva centrada l'ha rematada l'exespanyolista Maxi al fons de la xarxa. Els jugadors blaugrana han reclamat fora de joc del davanter argentí, però l'àrbitre ha concedit el gol. El Barça ha intentat reaccionar i ha pogut reduir distàncies tres minuts després amb un cop de cap de Puyol que Leo Franco ha refusat amb els punys. Els madrilenys també han tingut una clara ocasió per fer el tercer en un xut de falta de Petrov, que ha estavellat la pilota al travesser. En el minut 65, el Barça ha tornat a creure que la remuntada era possible quan Larsson ha reduït distàncies després de rematar una assistència d'Iniesta. Però el somni blaugrana només ha durat deu minuts, el temps que ha trigat Fernando Torres a sentenciar el partit amb l'1-3 definitiu. D'aquí fins al final, el Barça ha tractat de retallar distàncies, però s'ha trobat amb un inspirat Leo Franco, molt segur durant tot el partit. El porter argentí ha desviat un xut d'Iniesta, en l'última ocasió clara per fer el 2-3. Els blaugrana han encaixat la segona derrota de la temporada contra el mateix equip que els va derrotar en la primera volta i s'han quedat sense igualar el rècord de victòries consecutives a la Lliga, que seguirà en mans del Madrid de la temporada 1960-61.