Primera Divisió

El Barça encadena la setena victòria consecutiva (3-2) i es queda a només un punt del Dépor

El Barça ha aconseguit la setena victòria consecutiva a la Lliga, després de derrotar el Mallorca per 3 a 2, en un partit que els blaugrana s'han complicat en el tram final. Dos gols de Luis García i un altre de Luis Enrique han posat un clar 3 a 0 en el marcador, però quan el matx semblava totalment decidit, Eto'o i Delibasic han posat emoció al temps de descompte. Amb aquest triomf, els blaugrana se situen a només un punt del Deportivo, mentre que el Mallorca s'acosta perillosament a les posicions de descens.

Amb l'única novetat de Luis Enrique en l'onze titular en el lloc del sancionat Saviola, el Barça ha començat amb molta força i en el minut 3, els blaugrana ja s'han avançat en el marcador. Luis García, en plena ratxa golejadora, ha batut Miki amb un impressionant xut des de la frontal de l'àrea que s'ha colat per tot l'escaire. Poc abans, Luis García hauria pogut inaugurar el marcador amb un xut al pal. El gol tan matiner ha donat ales als homes de Rijkaard, que en una ràpida jugada, han estat a punt de fer el segon, amb una rematada de Xavi per sobre del travesser, davant d'un Mallorca sorprès per l'inici fulgurant dels locals. L'equip balear no ha reaccionat i en el minut 17, el Barça ha fet el segon en la jugada tonta de la jornada. Ramis ha destorbat el seu porter, Miki ha perdut el control de la pilota i Luis Enrique, a porta buida, no ha desaprofitat el regal mallorquinista. Tot i les nombroses protestes dels homes de Luis Aragonés, Turienzo Álvarez ha concedit el gol de l'asturià. En ple festival blaugrana, Luis Enrique ha tingut una clara ocasió per fer el 3 a 0, però després de trencar el fora de joc, Miki ha evitat el gol amb una aturada de mèrit. El Mallorca ha mirat d'estirar línies, encara que gairebé no ha inquietat la porteria de Víctor Valdés, i la sensació de perill sempre l'ha portat el conjunt barcelonista. Tot i el major domini local, el Mallorca ha tingut dos oportunitats consecutives per reduir distàncies aprofitant la relaxació blaugrana. Primer amb un cop de cap de Nadal que ha desviat Oleguer i a punt ha estat d'introduir la pilota al fons de la seva pròpia porteria, i després amb un xut creuat de Delibasic aturat per Víctor Valdés. En el tram final de la primera meitat, Van Bronckhorst ha pogut fer el 3 a 0 amb un gran llançament de falta que s'ha estavellat a la creueta. I poc abans d'arribar-se al descans, Edu Moya ha desviat amb el cap una centrada a l'interior de l'àrea i l'esfèrica ha picat al travesser de la porteria de Miki. Sense Luis Aragonés a la banqueta del Mallorca després de ser expulsat en el túnel de vestidors per protestar a l'àrbitre, la segona part ha començat com la primera i el Barça ha tingut clares ocasions per marcar el tercer. Xavi, amb una llunyana vaselina, ha enviat la pilota al travesser, el quart pal dels blaugrana, aprofitant una mala sortida de Miki. Tot i que Finidi ha pogut fer el 2 a 1 amb un cop de cap que s'ha perdut fregant el pal, el Barça ha sentenciat en el minut 57. Luis García ha recollit un refús en curt de Miki, després d'un cop de cap de Luis Enrique, i amb un potent xut amb la cama dreta, la seva dolenta, ha establert el 3 a 0. Amb el partit completament decidit, Rijkaard ha mogut la banqueta i ha donat entrada a Quaresma i Motta per Luis Enrique i Van Bronckhorst, que han rebut una gran ovació del públic del Camp Nou. L'holandès ha demanat el canvi per unes molèsties físiques i serà baixa segura per al pròxim partit de la Copa de la UEFA contra el Celtic de Glasgow. La recta final del matx ha estat un autèntic tràmit, encara que el Barça ha pogut culminar la golejada amb el quart després d'un xut d'Iniesta que Miki ha desviat amb molts problemes a córner. I del possible 4 a 0, en l'últim minut, Eto'o ha fet el gol de l'honor del Mallorca amb una precisa vaselina que ha sorprès la posició avançada de Víctor Valdés. De forma autènticament incomprensible, el Barça s'ha complicat el partit, ja que en temps de descompte, Delibasic ha fet el 3 a 2 en una errada defensiva dels blaugrana. Però ja no hi ha hagut temps per més i el Barça ha sumat, amb patiment final, la setena victòria consecutiva a la Lliga, davant d'un Mallorca que cada vegada està més a prop de les posicions de descens.