Actualitat blaugrana

El Barça empata i es proclama campió de Lliga després de sis anys sense títols

El Barça s'ha proclamat campió de Lliga després d'empatar a un al camp del Llevant i ha trencat una sequera de sis anys sense títols. El partit s'ha complicat més del previst ja que els locals s'han avançat amb un gol de Rivera però Eto'o, a la segona meitat, ha fet l'empat a un definitiu. Undiano Mallenco no ha fet un bon arbitratge i ha perdonat l'expulsió a Ronaldinho i Deco en la primera part, però amb el xiulet final, l'eufòria dels jugadors i l'afició blaugrana s'ha desfermat.

El Barça ha saltat a la gespa del Ciutat de València conscient que amb un empat en tenia prou per proclamar-se campió de Lliga. Amb l'únic canvi d'Iniesta pel sancionat Belletti a l'onze titular, els homes de Rijkaard han sortit molt descentrats i han fet una de les pitjors primeres parts de la temporada. Tot i que els blaugrana han començat dominant i han creat les dues primeres ocasions de perill, amb dos xuts de Ronaldinho i Giuly, el Llevant ha estat a punt d'avançar-se en el marcador amb una vaselina de Rivera que Valdés ha desviat a córner. En el minut 31, Undiano Mallenco no ha assenyalat un clar penal a favor dels locals per unes mans de Gio a l'interior de l'àrea, però només tres minuts després, Rivera ha fet l'1-0, que ha deixat glaçats els seguidors blaugrana. Amb el resultat advers, els jugadors del Barça han perdut els nervis de forma incomprensible i el partit s'ha endurit en els últims minuts de la primera meitat. En el 36, Ronaldinho s'ha guanyat l'expulsió per donar un cop de cap a Pinillos després de reclamar un penal, però l'àrbitre navarrès només li ha ensenyat targeta groga i en el 38, Jesule s'ha pres la justícia pel seu compte i també ha pogut veure la vermella per una dura entrada sobre el mateix Ronaldinho. Undiano Mallenco no ha estat capaç d'aturar el joc dur i Deco també hauria d'haver anat als vestidors abans d'hora per una entrada desproporcionada sobre Jesule. Ja en temps de descompte, Eto'o ha tingut l'ocasió més clara per fer l'empat però la seva rematada, després d'una bona centrada d'Oleguer, s'ha estavellat al travesser. En l'inici de la represa, el Barça no ha millorat gens el seu joc i el Llevant ha estat a punt de sentenciar el partit. Primer Valdés ha aturat un xut de Congo i després Jofre ha tingut a les seves botes el 2-0, però el seu xut llunyà s'ha estavellat al pal després d'una assistència de Valdés, que s'ha precipitat a l'hora de treure de porteria. Quan pitjor ho estaven passant els blaugrana, en el minut 60 ha arribat el gol de l'empat. En una jugada a pilota parada, Márquez ha pentinat la pilota al segon pal i Eto'o, de cap, ha fet el seu 25è gol de la temporada i ha desfermat l'eufòria de l'afició barcelonista, que ha vist com el títol de Lliga no es podia escapar. D'aquí fins al final del partit, els dos equips han semblat conformar-se amb l'empat. El Barça s'ha dedicat a tocar la pilota davant la seva àrea i el Llevant no ha volgut arriscar i no ha pressionat. L'únic moment que ha trencat la festa blaugrana ha estat l'aparició a la gespa de Jimmy Jump, que Puyol s'ha encarregat de fer fora del terreny de joc, i d'un altre espontani que ha estat reduït per les forces de seguretat. Amb el xiulet final, l'eufòria s'ha desfermat tant a la gespa com a la graderia, i els jugadors i l'afició blaugrana han pogut celebrar el dissetè títol de Lliga de la seva història després de sis anys de sequera.