Champions

El Barça empata de manera sorprenent amb el Basilea, però ja és als vuitens

El Barça, tot i no haver passat de l'empat davant el Basilea, ha segellat matemàticament el pas als vuitens de final de la Champions. Es preveia una golejada en la visita de l'equip suís al Camp Nou. Amb Messi, Eto'o i Xavi a la banqueta a l'inici, el joc del Barça ha estat poc veloç i amb poca verticalitat en una ensopida primera meitat. A la represa, tot just sortir, Messi ha revolucionat el matx i ha avançat els blaugranes al minut 61. Però quan la dotzena victòria consecutiva dels de Guardiola ja era gairebé un fet, Derdiyok ha llençat una gerra d'aigua freda amb el gol de l'empat al 81.

Una cosa bona: el Barça, classificat matemàticament per als vuitens de final. Una de dolenta: la lesió d'Andrés Iniesta. Sis setmanes de baixa. Una cosa bona, una de dolenta i una d'anecdòtica: la ratxa d'onze victòries seguides es queda aquí. Mal partit del Barça amb un futbol irreconeixible per poc dinàmic. No ho volia fer, però Guardiola ha hagut de recórrer als millors de l'equip a la represa. Ha fet sortir Xavi, ha fet sortir Messi, i l'argentí només ha trigat un minut i mig a trencar l'empat a zero. Després, pilota al pal de Piqué en una de les poques ocasions clares per fer més gols.

Al minut 81, la bofetada. Gol del Basilea en l'única arribada dels suïssos en tot el partit. Curiosament, el Barça de Guardiola ha punxat amb els dos rivals teòricament més fluixos: el Numància i el Basilea.

Derrota del Xakhtar a Lisboa

La victòria de l'Sporting de Lisboa contra el Xakhtar Donetsk (1-0) ha donat la classificació matemàtica al Barça per als vuitens de final. Derlei, al minut 73, ha donat els tres punts als portuguesos. Ara, al grup C, el Barça suma 10 punts, l'Sporting, 9, i els ucraïnesos del Xakhtar, ja sense opcions, només 3.