Actualitat blaugrana

El Barça empata a Màlaga (0-0), però l'àrbitre Rodríguez Santiago anul·la un gol legal d'Eto'o

El Barça va empatar a Màlaga (0-0), tot i que una vegada més l'àrbitre Rodríguez Santiago va ser protagonista -va expulsar Ronaldinho en la Copa- i va anul·lar un gol legal a Eto'o en la primera part, a instàncies de l'assistent Rafa Guerrero, que va veure mans dins l'àrea erròniament, ja que eren del defensa del Màlaga, Cesar Navas. Per tant, tocava penal o gol. El Barça va disposar d'ocasions, però es va trobar amb un encertat Arnau sota els pals. Feia 23 jornades que el Barça no empatava a la Lliga.

El Barça va sortir al camp del Màlaga amb Gabri com a capità (en absència de Puyol, Xavi i Ronaldinho) i Rodri com a parella de central d'Oleguer. El joc a la primera part va ser més aviat lent, amb baixa intensitat. És a dir, amb poca història sinó hagués estat per la decisió d'anul·lar el gol a Eto'o, del ja conegut àrbitre Rodríguez Santiago. En els primers 45 minuts, el Màlaga no es va tancar i va donar una imatge de no renunciar a la victòria. El partit va començar amb una rematada de Giuly molt fluixa. La millor ocasió dels blaugranes va ser una altra de cap de Larsson, que va aprofitar una centrada de Belletti a la banda dreta i que el porter Arnau va enviar a córner. Encara no s'havia arribat al primer quart de partit. El Barça va tenir la pilota però les ocasions van ser escasses. La polèmica del partit va arribar al minut 39, quan Rodríguez Santiago, l'àrbitre que va expulsar Ronaldinho a la Copa, va anul·lar un gol a Eto'o a instàncies de l'assistent Rafa Guerrero, que va veure mans dins l'àrea, de manera equivocada, ja que les mans eren del defensa del Màlaga, Cesar Navas. Per tant, tocava penal o gol d'Eto'o, i al final va ser falta favorable al Màlaga. Els locals, que a mesura que avançava el partit anaven a menys, van disposar d'una única ocasió. Sylvinho va aconseguir treure la pilota de l'àrea petita després d'una rematada del Màlaga i, en la mateixa jugada, Salva va aprofitar el rebot, però Valdés va aturar la pilota. Els jugadors van marxar al descans sense gols, tot i que Larsson a un minut del final va rematar de cap, en una altra ocasió, però es va trobar amb un ben situat Arnau. El porter del Màlaga Arnau va ser decisiu en el seu equip per evitar que el Barça inaugurés el marcador. Només començar la represa, Larsson va disposar d'una bona ocasió, però Arnau va enviar a córner. Al minut 58 Eto'o va enviar un xut potentíssim, però una altra vegada Arnau el va aturar. Van Bommel també ho va intentar de cap, però el porter va estar impecable en l'aturada. Quan faltaven cinc minuts pel final, el Màlaga va intentar a la desesperada arribar a la porteria de Valdés. Tot i això, els xuts ben dirigits del Màlaga en aquesta segona meitat només van ser dos, de Duda i Bòvio. El partit va acabar amb un xut al travesser d'Eto'o que no va servir per canviar el signe del partit, en l'últim sospir. Feia 23 jornades -és a dir, cinc mesos- que el Barça no empatava un partit. Va ser a Riazor contra el Dépor (3-3). A més, des de la primera jornada que els de Rijkaard no empataven a zero, en el partit contra l'Alabès.