El Barça elimina el Màlaga (2-4) i s'enfrontarà al Reial Madrid a semifinals de Copa

Hi haurà clàssic a les semifinals de la Copa del Rei. El Barça ha eliminat el Màlaga a La Rosaleda (2-4). Pedro ha obert el marcador, però Joaquín ha empatat abans del descans. En la represa, Santa Cruz ha igualat l'1-2 que havia aconseguit Piqué, però Iniesta i Messi han decidit el partit.

Després del 2-2 de l'anada, el Barça ha sortit a La Rosaleda conscient que havia de remuntar l'eliminatòria si volia accedir a les semifinals de la Copa del Rei. Amb Jordi Roura a la banqueta, els blaugranes havien de marcar sí o sí, perquè només li valia la victòria o un empat amb més de tres gols si volia seguir viu a la competició del KO; evidentment amb un 2-2, tocava pròrroga.

I de fet, ja ha anat per feina l'equip català. Al minut 8, Pedro ha fet el 0-1 amb un gol de cap, després d'una centrada d'Alves, producte d'una gran jugada de Xavi. Però l'alegria ha durat poc als blaugrana. Només tres minuts després, Joaquín ha fet l'empat a un, amb un xut ajustat al pal esquerre de Pinto. D'ocasions, el Barça n'ha tingut un parell més de clares, abans del descans, totes dues de Messi. La primera l'ha aturat Kameni i, en la segona, Wellington l'ha tret gairebé de sota els pals. El Màlaga també n'ha tingut una de claríssima obra de Santa Cruz.

Amb l'1-1, els equips han marxat al descans. Deixant, això sí, en evidència l'estat del terreny de joc de La Rosaleda, afectat per un fong. Els jugadors ho han patit en forma de relliscades, sobretot els del Barça.

D'emoció, no n'ha faltat a la represa, en una intensa eliminatòria. Només començar, una centrada d'Iniesta ha permès a Piqué fer l'1-2, amb una gran control amb el pit i una bona definició amb la cama. El central ha pogut dedicar el gol al seu fill Milan, fent el gest del xumet amb la mà. Tot i això, Santa Cruz ha fet témer la pròrroga amb el 2-2 amb un xut creuat que ha superat Pinto. El cop de puny sobre la taula l'han clavat els blaugranes a menys d'un quart d'hora del final. Iniesta ha fet el 2-3 després d'una passada de Cesc, i Messi, de cap, ha fet el definitiu 2-4. Curiosament, Messi ha acabat substituït per Thiago per sobrecàrrega a l'abductor. A la roda de premsa, Jordi Roura ha confirmat que l'argentí no té res i que el canvi ha estat per precaució.

A les semifinals, el Barça es trobarà amb el Reial Madrid. Dimecres de la setmana que ve, a les nou del vespre, ja es disputarà l'anada, que serà al Bernabéu.