El Barça derrota el Recreativo i aprofita les ensopegades dels seus rivals per refermar-se en el liderat (0-2)

El Barça no va desaprofitar l'ocasió d'obrir una escletxa al capdavant de la classificació després de les ensopegades dels seus màxims rivals en la lluita per al títol. Els blaugranes van sumar al camp del Recreativo la novena victòria consecutiva a la Lliga i es refermen en el liderat en solitari. Després d'una primera part sense gols, Messi i Keita van donar tres punts d'or a l'equip de Pep Guardiola, que ha completat el millor inici de Lliga en tota la història del club blaugrana.

El Barça va saltar a la gespa del Nuevo Colombino sabent que fes el que fes continuaria mantenint el liderat de la Lliga. Però després dels mals resultats de tots els seus perseguidors en aquesta jornada, els blaugranes tenien l'oportunitat de donar un cop d'autoritat a la classificació. Tot i això, els homes de Pep Guardiola no van començar amb la tensió de partits precedents i el Recre, amb les idees molt clares, va sortir amb molta força. Beto, de falta, va tenir la primera ocasió de perill del partit, però Valdés va aturar el seu llançament sense dificultat.

Només va ser una qüestió de temps. A partir del minut 20, el Barça, guiat per un omnipresent Messi, va aconseguir el domini absolut del joc. L'argentí va portar de corcoll la defensa local i, de les seves botes, en van començar a sortir les primeres ocasions clares de gol dels blaugranes. En plena allau ofensiva del Barça, Asier Riesgo va emergir per evitar que el seu equip marxés al descans amb el marcador en contra. El porter basc no va fer honor al seu cognom i no va ser un risc. Tot el contrari. Riesgo es va convertir en una assegurança de vida i va desviar de forma providencial dues rematades de Messi i Eto'o. També Sergio Busquets i Henry, amb un xut molt fluix amb tot a favor, van poder marcar abans del descans.

Messi obre el camí

Però si en aquest Barça hi ha un jugador decisiu, aquest és Leo Messi. En el minut 51, l'argentí va fer el 0-1 aprofitant una assistència perfecta de Xavi en una jugada d'estratègia. El migcampista de Terrassa va enganyar tota la defensa del Recre i va assistir Messi, que va afusellar a plaer Riesgo amb un xut imparable. Un cop oberta la llauna, semblava que els blaugranes tenien el partit completament controlat.

No va ser així. El Recre no es va enfonsar ni molt menys amb el gol encaixat i en una reacció encomiable, els homes de Lucas Alcaraz van poder empatar amb un cop de cap d'Arzo que es va estavellar al pal. Amb l'ensurt encara al cos, el Barça va voler evitar problemes d'última hora i va tornar a prémer l'accelerador en busca de la sentència. Eto'o, que sempre acostuma a marcar en les seves visites al feu andalús, va tornar a topar amb Riesgo.

Henry va agafar el relleu del camerunès però el francès va tornar a estar negat de cara al gol i va estavellar un xut al pal i un altre, al travesser. El Barça no trobava la manera de tancar el partit. Eto'o va tornar a perdonar el 0-2. No va ser fins que faltaven cinc minuts per al final quan els blaugranes van poder respirar tranquils. Una combinació entre Henry i Eto'o la va culminar Keita a boca de gol. Amb aquesta nova victòria, la novena consecutiva, el Barça ha fet el millor inici de Lliga de la seva història.