Actualitat blaugrana

El Barça demanarà a Eto'o i Touré que no vagin a disputar la Copa d'Àfrica

El Barça es podria posar líder de la Lliga aquest cap de setmana. Els blaugranes visiten dissabte el Vila-real i després de la progressió mostrada a les últimes jornades, tant en joc com en resultats, l'afició blaugrana es torna a emocionar amb l'equip. Txiqui Begiristain considera que això només és el principi d'un camí cap a la consecució d'un gran títol aquesta temporada. A més, el Barça demanarà a Eto'o i Touré que no vagin a jugar la Copa d'Àfrica. Tots dos jugadors es perdrien quatre partits de Lliga i tres de Copa, i el club tem també que puguin recaure de les lesions.

Actualitzat

Les paraules del president del Barça, Joan Laporta, en què demanava als internacionals del seu club que es dosifiquessin per no tornar lesionats de les convocatòries per jugar partits de seleccions continuen d'actualitat. El motiu és tan senzill com que ni els mateixos jugadors del combinat de Luis Aragonés entenen els motius del partit amistós que han de jugar demà contra Finlàndia, quatre dies després del partit de classificació per a l'Eurocopa jugat a Dinamarca.

I és que Frank Rijkaard té problemes encara a l'hora de treballar amb el grup per preparar el partit de Lliga de dissabte a Vila-real. El defensa Sylvinho confia que aquet cop l'anomenat "virus FIFA" no afecti l'equip quan tornin els internacionals. Per jugar amb el Vila-real no estaran disponibles, tot i evolucionar bé de les lesions, Edmílson, que encara en té per dos mesos; Márquez, baixa per dues setmanes encara, i Touré Yaya, sense data de retorn prevista.

Possibles efectes de la Copa d'Àfrica

Samuel Eto'o encara no ha debutat amb el Barça en la Lliga. Ara, en la fase final de la seva recuperació, preocupa la proximitat de la Copa d'Àfrica, que afectarà també Touré Yaya, que en aquests moments també està lesionat. Amb aquest panorama, el club no descarta demanar als jugadors que facin un esforç per convèncer les seves federacions de la inconveniència d'aquesta convocatòria.

La Copa d'Àfrica comença el 20 de gener i s'acaba el 10 de febrer. Si Touré i Eto'o poguessin quedar-se al Barça fins al 13 de gener no es perdrien la tornada dels vuitens de final de la Copa, el Barça-Racing de Lliga, la hipotètica anada dels quarts de final de la Copa, l'Athletic-Barça, la tornada dels quarts de final de Copa, el Barça-Osasuna i el Sevilla-Barça. A més dels partits que es perdrien i del risc de lesions, els incidents en l'últim Togo-Mali de classificació per a la Copa d'Àfrica tampoc ajuden a tranquil·litzar el Barça.

Tres anys del debut de Messi

Aquest dimarts es compleixen tres anys del debut de Leo Messi amb el primer equip del Barça i ja ha tingut un regal d'aniversari. Txiki Begiristain va avançar ahir dilluns, en declaracions a RAC1 que el club té pensat millorar-li el contracte.

Messi va arribar al club blaugrana fa set anys, quan només en tenia 13 i el 16 d'octubre del 2004, amb només 17 anys, va fer el seu debut de la mà de Rijkaard, que el va fer sortir per Deco quan faltaven set minuts pel final del partit contra l'Espanyol. Des d'aquell moment l'argentí no ha parat de millorar, fins a convertir-se en el crac indiscutible del Barça.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut