Actualitat blaugrana

El Barça debutarà a la Champions contra el Wisla de Cracòvia o el Beitar de Jerusalem

El Barça de Pep Guardiola tindrà un debut "a priori" molt assequible en la Lliga de Campions. El sorteig celebrat aquest divendres a Nyon ha emparellat l'equip blaugrana amb el vencedor de l'eliminatòria entre el Wisla de Cracòvia i el Beitar Jerusalem en la fase prèvia de la màxima competició continental. En principi, l'equip israelià surt amb avantatge, ja que en el partit d'anada va superar els polonesos per un ajustat 2-1. Està previst que el Barça s'enfronti al seu rival els dies 12 o 13 d'agost i el 26 o 27 del mateix mes.

Actualitzat

Tot i que els rivals més perillosos que podien tocar-li al Barça eren equips menors com el Galatasaray, el Dinamo de Kíev o l'Slavia de Praga, el sorteig de la fase prèvia de la Champions ha estat més que benèvol per als interessos de l'equip blaugrana. El conjunt de Pep Guardiola debutarà en la competició contra el guanyador de l'eliminatòria que estan disputant el Beitar Jerusalem i el Wisla Cracòvia.

El sorteig ha volgut que el Barça jugui l'anada al Camp Nou però immediatament després el sorteig els representants del club han demanat als seus rivals la possibilitat de canviar l'ordre de partits per tal de fer coincidir la tornada a l'estadi aprofitant la celebració de l'assemblea de compromissaris. Mentre que el Beitar no hi ha posat impediments, el Wisla haurà de donar una reposta definitiva a principis de la setmana que ve.

De moment, els israelians surten amb avantatge, ja que van imposar-se en l'anada per 2-1. Sigui quin sigui el vencedor, però, no ha de resultar cap perill contra el Barça, malgrat que els blaugrana afrontin la prèvia sense la presència de Leo Messi.

Un vell conegut

L'agost del 2001, el Barça també va haver de jugar la prèvia de la Champions i el seu rival va ser, precisament, el Wisla de Cracòvia, un equip històric, però que mai havia jugat contra els blaugranes en competició oficial. Amb Carles Rexach a la banqueta, el Barça va guanyar el partit d'anada amb un resultat poc habitual, 3-4. Rivaldo, amb tres gols, va ser la figura de l'equip mentre que l'altre gol va ser obra de Patrick Kluivert.

Amb l'eliminatòria sentenciada, el partit de tornada al Camp Nou va ser força avorrit, i el Barça va guanyar per 1 a 0, amb un gol de Luis Enrique. En aquella Champions, el Barça va arribar fins a les semifinals i va ser eliminat pel Reial Madrid.

Altres creuaments

Dels altres enfrontaments destaquen el Schalke - Atlètic de Madrid, Standard de Lieja - Liverpool, Twente - Arsenal, Juventus - Tampere United o bé Artmedia, Fiorentina - Slavia de Praga i el Galatasaray - Steaua de Bucarest.

Els partits d'anada -el Barça s'estrenarà com a local- es disputaran el 12 o 13 d'agost, mentre que els de tornada seran o bé el 26 o bé el 27 del mateix mes.

El Barça a Chicago, Messi a la Xina

El mateix dia que el Barça coneixia el seu rival, Leo Messi aterrava a la Xina per incorporar-se a la selecció argentina, que disputarà els Jocs. Envoltat de policies i sense fer declaracions, el davanter s'ha dirigit de l'aeroport a l'hotel de concentració, sempre acompanyat de l'auxiliar del cos tècnic del Barça Josep Costa, que estarà amb ell fins que el TAS resolgui el recurs presentat pel Barça. Messi compartirà habitació amb el porter del Getafe Ustari. La Pulga té ara tot just una setmana per adaptar-se a l'equip "albiceleste" abans del debut contra la Costa d'Ivori d'aquí a una setmana.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut