Puyol i Alba han tornat a la convocatòria. (Foto: EFE)
Futbol

El Barça debuta en la Copa contra el Cartagena amb l'obligació de fer bé els deures

Després d'encadenar dues derrotes, enfront de l'Ajax en la Lliga de Campions i de l'Atlethic Club en la Lliga, el F. C. Barcelona debuta en la Copa del Rei contra el Cartagena (21.50, en directe per TV3), i no es pot permetre cap més ensopegada, ja que una altra derrota podria, aquest cop sí desfermar una crisi en l'entitat.

Actualitzat

Després d'encadenar dues derrotes, enfront de l'Ajax en la Lliga de Campions i de l'Atlethic Club en la Lliga, el F. C. Barcelona debuta en la Copa del Rei contra el Cartagena (21.50, en directe per TV3), i no es pot permetre cap més ensopegada, ja que una altra derrota podria, aquest cop sí, provocar una crisi en l'entitat.

El desplaçament a Cartagonova semblava, quan es va fer el sorteig, un mer tràmit, però les circumstàncies que han envoltat l'equip blaugrana en les últimes setmanes l'han convertit en un partit molt més important del que s'esperava.

Aclaparat per les baixes, Gerardo Martino alinearà davant el conjunt murcià una barreja de titulars i suplents que formaran un onze amb mitja dotzena d'absents il·lustres.

A les ja sabudes de Leo Messi, Víctor Valdés, Dani Alves i Cristian Tello, s'hi afegeixen les d'Andrés Iniesta i Xavi Hernández -tots dos, amb molèsties musculars, es queden a Barcelona per precaució- i la de Gerard Piqué, a qui Martino ha donat descans.

Carles Puyol, absent a San Mamés per unes molèsties, torna a la convocatòria, i també hi torna Jordi Alba, que n'ha estat fora vuitanta-dos dies arran de la lesió muscular -n'ha encadenat dues de seguides- que es va fer a Sevilla. És improbable que el lateral comenci d'inici.

Oferir una bona imatge i aconseguir un resultat convincent que deixi l'eliminatòria pràcticament resolta és l'objectiu del conjunt blaugrana, que és conscient que s'ha de retrobar com més aviat millor amb el triomf i que té poc a guanyar i molt a perdre en el debut en la Copa.

L'equip murcià, tercer classificat del grup IV de Segona B, arriba a l'eliminatòria després de superar el Guadalajara (2-1), l'Osca (0-1) i el Tudelano (1-4). En bona ratxa també en la Lliga, ha guanyat vuit partits dels deu últims que ha jugat, l'últim dissabte passat davant el San Fernando (3-1).

El tècnic del Cartagena, Luis García Tevenet, concentrarà els seus jugadors demà al complex Pinatar Arena, on, a porta tancada, faran l'últim entrenament previ al xoc, en el qual seran baixes obligades per lesió el defensa Javier Tarantino i el migcampista Sergio Jiménez.

Tevenet, que espera un rival "tocat en el seu orgull", ha parlat de les "ganes i la il·lusió" del seu equip per "fer un gran partit enfront d'un rival molt poderós" i contral el qual no es conforma a competir. "No podem sortir al camp com si estiguéssim veient el Barcelona a la televisió. Hem de ser seriosos en defensa i aprofitar les oportunitats que puguem tenir. Ens agafarem a les petites opcions que tenim els equips modestos en la Copa del Rei", ha dit l'exjugador del Sevilla.

Després d'assegurar que el seu equip "no té un pla anti Neymar sinó un pla pro Cartagena", Tevenet no ha donat pistes sobre l'alineació de demà, encara que ha dit que utilitzarà els seus dos porters -Jesús Reguillos "Llimones" i el romanès George Savu- en aquesta eliminatòria.

Anar al contingut