Eurolliga

El Barça debuta a l'Eurolliga amb una clara victòria davant l'Skipper de Bolonya per 94 a 75

Els blaugrana no van fallar en el seu debut europeu i es van acabar imposant a l'Skipper per 94 a 75. Dejan Bodiroga, que va ser dubte fins a l'últim moment, va acabar jugant -tot i que no estava al cent per cent- i va contribuir a la victòria per 19 punts sobre l'Skipper de Bolonya. La temporada europea comença bé i l'objectiu final és guanyar l'Eurolliga, en una "final four" més llaminera que mai. Es farà al Palau Sant Jordi de Barcelona.

El F. C. Barcelona va guanyar 94 a 75 l'Skipper de Bolonya en el primer partit d'aquesta temporada de l'Eurolliga. Bodiroga, en el seu debut com a jugador del Barcelona en el Palau Blaugrana, va anotar 17 punts, amb un 70% d'encert en els tirs de camp. Set punts consecutius de Rodrigo de la Fuente al començament del segon quart van permetre als de Pesic obrir diferències importants en el marcador. Després d'arribar a tenir 22 punts d'avantatge, els blaugrana van arribar al descans guanyant per 47 a 30. Tot i que el partit semblava decidit, els italians van reaccionar de la mà dels seus pivots. Kovacic, amb 20 punts, va ser el màxim encistellador del partit. El belga Van den Spigel, autor de 10 punts, va reduir l'avantatge local a només set punts. Jasikevicius, amb 18 punts, i Bodiroga i Navarro, amb 17, van ser els màxims encistelladors del Barça. L'Skipper va fer un bon tercer quart, en què es van intercanviar els papers i els italians es van arribar a posar a 7 punts. Una falta personal del base dels italians Pozzeco, i la tècnica posterior al mateix jugador, van acabar amb les aspiracions italianes de capgirar el marcador al final del quart. Els blaugranes van estar molt encertats des de més enllà dels 6,25. Van encistellar nou dels tretze triples que van llançar. LA RESTA DE RESULTATS El campió de Grècia, l'AEK, pròxim rival del Barça, va perdre a la pista del campió de Croàcia, el Cibona de Zagreb. 85 a 71. El tirador croat Krunic va trencar el partit en el tercer quart. Krunic va convertir cinc triples de vuit llançaments i va anotar disset punts en vint minuts. L'AEK es va veure desbordat per la punteria dels joves jugadors exteriors del Cibona. El Benetton serà el rival més fort dels blaugranes. El guanyador de l'últim "scudetto" va tenir en l'estrella universitària Trajan Langdon el jugador del partit. L'anomenat "Assassí d'Alaska" va anotar 24 punts en la seva estrena europea. El menut Tyus Edney va fer 21 punts i va repartir cinc assistències. Benetton, 94 - Pau Orthez, 73. La sorpresa de la jornada es va viure en el Grup C amb la victòria de l'Asvel de Villeurbanne a la pista del Virtus de Bolonya, per 84 a 88. La cara dels "tiffosi" reflecteix la impotència de la derrota. En el Grup B, reacció final fabulosa del TAU a Vitòria contra el Maccabi. Un parcial de 17 a 1 en els últims cinc minuts va desfer l'equip israelià que havia controlat tot el partit. 85 a 79.