El Barça de Luis Enrique s'estrena amb una victòria contra el Recreativo i s'adjudica el Trofeu Colombino (0-1)

El Barça de Luis Enrique ha arrencat la pretemporada amb una victòria al camp del Recreativo i s'ha adjudicat la 50a edició del Trofeu Colombino. Joan Roman, en el minut 66, ha fet l'únic gol d'un partit en què ha destacat el debut del porter alemany Marc-André ter Stegen i en què ha brillat amb llum pròpia un motivat Gerard Deulofeu.

Luis Enrique només ha inclòs tres jugadors del primer equip, Jordi Masip, Montoya i Sergi Roberto, a l'onze titular en el seu debut a la banqueta del Barça. La resta, tots jugadors del filial, amb el debut destacat del croat Alen Halilovic, que ha donat mostres de la seva qualitat amb la cama esquerra.

El Barça, que ha estrenat la segona equipació de color carmesí, ha arrencat sense gaires novetats en l'aspecte tàctic, amb l'habitual sistema 4-3-3 de les últimes temporades i amb un Luis Enrique molt distès a la banqueta del Nuevo Colombino, que ha presentat una molt pobra entrada tot i ser la 50a edició del trofeu que organitza el club degà del futbol espanyol.

Amb un equip de circumstàncies per l'absència dels internacionals i amb una evident falta de ritme de competició, el Barça ha portat la iniciativa en una primera part molt ensopida i amb molt poques ocasions de perill. El primer intent ha estat un xut de falta desviat de Dani Nieto, el segon una rematada creuada de Montoya i, la més clara, un bon xut de Halilovic des de la frontal que Sotres ha parat amb alguns problemes.

Deulofeu brilla en la represa i Ter Stegen debuta

Com és habitual en aquests partits de pretemporada, Luis Enrique ha canviat tot l'equip sencer a la segona part, amb el debut del porter alemany Ter Stegen com a gran al·licient i Marc Bartra exercint de capità en el lloc de Sergi Roberto. També ha estat el retorn a casa d'un motivat Gerard Deulofeu, que ha sortit molt actiu i disposat a guanyar-se un lloc des del primer dia.

L'extrem de Riudarenes ha estat un autèntic malson per a la defensa del Recre i de les seves botes han sorgit les millors ocasions de perill. Afellay ha pogut inaugurar el marcador amb un xut massa centrat al cos del porter. Amb Ter Stegen com a espectador de luxe davant un rival inofensiu, el Barça ha incrementat el seu domini i ha acabat trobant el premi del gol. Joan Roman, en el minut 66, ha fet el 0-1 després de recollir un refús en curt del porter a un xut de Deulofeu i ha tingut l'honor de fer el primer gol de la temporada blaugrana.

A falta de dos minuts per al final, Deulofeu, el millor amb diferència, hauria pogut fer el 0-2, però el seu xut potent i amb poc angle s'ha estavellat al pal. Encara amb molta feina al davant, el Barça s'ha acabat adjudicant el Trofeu Colombino per primera vegada en la seva història, un clàssic de l'estiu que encara no estava a les vitrines blaugranes. Marc Bartra, capità accidental, ha estat l'encarregat d'aixecar la caravel·la que distingeix el campió d'aquest torneig.