El Barça culmina el 2008 amb un nou triomf a Vila-real (1-2) i es proclama campió d'hivern

El Barça ha firmat el millor inici en la història del club. Amb la victòria contra el Vila-real per 1-2, els de Pep Guardiola sumen 41 punts, acomiaden l'any 2008 al capdamunt de la classificació i són campions d'hivern de forma matemàtica. Tot i que el Vila-real es va avançar per mitjà de Cani, Keita i Henry van poder capgirar un marcador advers. El Barça va haver de patir en els últims minuts per la injusta expulsió de Piqué però va saber resistir en inferioritat i ja té deu punts d'avantatge sobre el Sevilla, ara mateix, el segon classificat.

Pep Guardiola ha introduït tres canvis a l'onze titular respecte de l'equip que va derrotar el Reial Madrid al Camp Nou en l'última jornada de Lliga. Tot i les rotacions, el Barça ha sortit a la gespa del Madrigal amb la mateixa intensitat de sempre i en el minut 3 Henry ha tingut la primera ocasió clara per inaugurar el marcador però ha perdonat un mà a mà amb Diego López. De nou el davanter francès ha disposat d'una altra oportunitat per fer el 0-1. Nou minuts després, però, el seu xut s'ha perdut massa creuat.

El Vila-real, en una aposta menys ofensiva del que és habitual, ha jugat amb només un home en punta per intentar aprofitar la velocitat de Rossi. Precisament el menut davanter italià ha donat el primer gran ensurt sobre la porteria de Valdés amb un xut massa creuat després de trencar el fora de joc.

Els locals han cedit tota la iniciativa a un Barça que abans del descans ha tornat a crear dues ocasions més per avançar-se en el marcador. En el minut 26, Diego López s'ha hagut de lluir per desviar a córner una volea de Sergio Busquets i en el 35, Herny ha fet una gran cavalcada per la banda esquerra, Xavi no ha pogut rematar la seva centrada de la mort i després d'un embolic a l'àrea, Messi ha acabat xutant fora.

Remuntada victoriosa

Només començar el segon temps, ha estat el Vila-real qui s'ha avançat en el marcador. Una gran assistència de Rossi l'ha convertit en l'1-0 Cani superant la sortida de Valdés. Feia quatre partits que el porter català no encaixava cap gol. Però el Barça no s'ha rendit i set minuts més tard una centrada de Dani Alves l'ha rematat de cap al fons de la porteria Keita fent l'empat a un. Una acció on ha badat Diego López i on el jugador africà s'hi ha jugat el físic.

La reacció blaugrana no s'ha frenat aquí perquè els homes de Pep Guardiola han remuntat el marcador amb l'1-2 després d'una gran jugada de Xavi que ha convertit en gol Tierry Henry. Un gol que feia justícia al millor joc i domini barcelonista. Semblava que el Barça tenia el partit controlat però ha acabat patint l'últim quart d'hora després de quedar-se amb deu per la rigorosa expulsió de Piqué, la primera d'un jugador blaugrana a la Lliga.

El Vila-real no ha aprofitat la superioritat numèrica i Guille Franco ha perdonat el que hauria estat el gol de l'empat. Però els tres punts se'ls ha endut un Barça que ha sabut patir i que se'n va de vacances com a campió d'hivern matemàtic i el més ferm candidat a guanyar la Lliga.