Barça

El Barça comunica que ha arribat a un acord per renovar Messi i els capitans Puyol i Xavi

El Futbol Club Barcelona arriba a un acord amb Leo Messi i els capitans Xavi Hernández i Carles Puyol, per a la renovació dels seus respectius contractes. Puyol amplia la seva vinculació amb el club fins al 30 de juny del 2016. Xavi finalitzarà el seu nou contracte el 30 de juny del 2016. I Messi, que finalitzava contracte el 30 de juny del 2016, amplia la seva vinculació amb el Barça fins al 30 de juny del 2018.

Actualitzat
El Futbol Club Barcelona ha anunciat la renovació de tres dels jugadors que formen la columna vertebral de l'equip: Leo Messi, i els capitans Xavi Hernández i Carles Puyol.

Carles Puyol, que finalitzava contracte el 30 de juny del 2013, amplia la seva vinculació amb el club fins al 30 de juny del 2016. Xavi Hernández, que acabava contracte el 30 de juny del 2014 amb renovacions condicionades, ara finalitzarà el seu nou contracte el 30 de juny del 2016. Mentre que Leo Messi, que finalitzava contracte el 30 de juny del 2016, amplia la seva vinculació amb el Club fins al 30 de juny del 2018.

D'aquesta manera, el FC Barcelona referma el seu vincle amb tres dels jugadors referents del club blaugrana. En les pròximes setmanes i de forma individual, Carles Puyol, Xavi Hernández i Leo Messi signaran els seus respectius nous contractes.

Els tres jugadors mantindran les seves actuals clàusules de rescissió: 250 milions euros en el cas de Messi, 80 milions en el de Xavi i 10 en el de Puyol, encara que els seus contractes es veuran modificats substancialment.

A l'astre argentí evidentment se li millorarà la fitxa, encara que el portaveu de la junta directiva del club, Toni Freixa, no ha sabut precisar si el de Rosario passa a convertir-se en el futbolista més ben pagat del món.

Xavi tenia contracte fins al 30 de juny del 2014, però amb una clàusula que condicionava la seva renovació anual d'acord amb un determinat nombre de partits. Amb el nou contracte, aquesta clàusula desapareix.

Un cas semblant passa amb Puyol, que acabava contracte aquesta temporada i que, malgrat tenir una clàusula de rescissió de 10 milions d'euros, podia anar-se'n lliure a final de cada temporada en el cas de no jugar el 60% dels partits, cosa que ja no passarà.

En la data de venciment dels seus nous contractes, Messi tindrà 31 anys, Xavi 36 i Puyol 38. Aquest últim ja va avançar ahir la seva intenció de jugar fins als 40. "Tal com està ara, el veig jugant fins que ell vulgui", ha comentat Freixa sobre el capità blaugrana. A més, encara que l'anunci ha estat conjunt, Toni Freixa ha avançat que l'acte de la firma no ho serà i que les rúbriques de cadascun dels nous contractes es durà a terme "previsiblement després de festes".

Després de la renovació de Messi, Xavi i Puyol, els casos que ara estan sobre la taula són els d'Andrés Iniesta, Gerard Piqué i Sergio Busquets, que finalitzen contracte el 2015, i el més urgent de tots ells, el del porter Víctor Valdés, que el 30 de juny de 2014 acabaria la seva relació contractual amb l'entitat blaugrana.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut