Actualitat blaugrana

El Barça compleix les expectatives i derrota l'Olympique de Lió en el debut a la Champions (3-0)

El Barça ha complert i ha debutat amb victòria en l'estrena a la Lliga de Campions, davant l'Olympique de Lió (3-0), en un partit en què retornava Messi. L'argentí, un dels millors, va provocar el primer gol dels blaugranes que es va fer en pròpia porta Clerc. Ja en la represa en un bo últim quart d'hora del Barça, Messi va sentenciar amb el segon gràcies a una assistència d'Iniesta, que havia substituït Ronaldinho. En el descompte, Henry va fer el tercer i va marcar el primer gol amb el Barça en partit oficial.

Actualitzat

Messi tornava a l'equip amb l'esperança que fos el revulsiu, i en certa forma ho va complir. Va crear la jugada que va acabar amb un gol en pròpia porta de Clerc. Arran d'un córner, el crac argentí va xutar dins l'àrea, però el jugador de l'Olympique va enganyar el porter fins a introduir la pilota al fons de la xarxa. Messi també va tenir l'ocasió més clara dels blaugranes en el primer temps. Va fer el més difícil: va retallar en defensa dins l'àrea, però el seu xut va acabar a córner. Aquesta vegada Clerc va evitar que el segon del Barça pugés al marcador, quan la pilota ja havia superat el porter.

El partit, que havia començat amb ritme amb un Olympique atrevit fent pressió, es va anar alentint arran del gol. Els blaugranes van passar a jugar a un joc més pausat, tot i que sense tenir, com els caracteritza, la possessió de la pilota. En defensa, el Barça va estar molt sòlid i el conjunt francès no va disposar de gaires ocasions per marcar. Juninho va provar de desafiar Valdés amb un xut de falta que va marxar alta i Clerc va fer una centrada que el porter de l'Hospitalet va aturar, quan Govou entrava directe a afusellar. Per la seva banda, el Barça només s'havia acostat amb claredat a la porteria rival en dues ocasions i abans del gol. La primera amb una rematada de Deco que Vercoutre va allunyar amb els punys i la segona un xut de Ronaldinho que va acabar a córner.

Amb l'1-0 al marcador, l'Olympique va anar a buscar l'empat en el segon temps, tot i que sense generar massa dificultats. Tot i això, el Barça va continuar mirant cap a la porteria de Vercoutre, tot i que amb poca intensitat. Messi va enviar una pilota alta, Xavi ho va provar de lluny i Henry va veure com una rematada seva acabava a córner. Al minut 65, quan els francesos més s'acostaven a Valdés, Rijkaard va decidir que Ronaldinho havia de tornar a ser substituït, i en el seu lloc va entrar Iniesta, per donar més equilibri al joc. Un canvi, que va acabar sent clau. Al cap de poc, Xavi, que igualava el rècord de Migueli amb 85 partits com a internacional amb el Barça, també va donar entrada a Giovani dos Santos que va debutar a la Champions.

La sentència del partit va arribar amb l'esperança de la nit: Messi que va transformar el segon gol a falta de vuit minuts per al final. La jugada va ser una excel·lent combinació dels blaugranes, amb Giovani, Deco i Iniesta també com a protagonistes. El de Fuentealbilla va ser l'encarregat de driblar dins l'àrea i fer la passada del gol a l'argentí. Però el Barça, encara no ho havia dit tot. Thierry Henry es va estrenar en partit oficial amb el Barça marcant el tercer gol, ja en el descompte, aprofitant un xut de Giovani. Al final, hi va haver una ovació merescuda per a Messi, que va deixar el seu lloc a Bojan. Amb el triomf, l'alegria ha tornat a l'afició blaugrana. L'Stuttgart serà el pròxim rival del Barça a la Champions, a Alemanya, el 2 d'octubre.

Anar al contingut