Handbol

El Barça Cifec reprèn l'Asobal amb una clara victòria davant el Teka Cantàbria (31-23)

El Barça Cifec ha reprès l'Asobal, després d'un mes d'aturada per l'Europeu de Suïssa, amb una clara victòria davant el Teka Cantàbria per 31-23. Al descans, els dos equips han marxat amb un ajustat 14-11. Tot i això, els blaugrana s'han distanciat en el marcador en la represa gràcies a un Peric implacable, que ha tornat després de la lesió. Jerome Fernández, campió d'Europa amb França, ha assumit la responsabilitat i ha acabat amb deu gols. Amb aquesta victòria, els blaugrana es refermen en el liderat en solitari.

L'aturada d'un mes de l'Asobal s'ha notat al parquet del Palau Blaugrana, sobretot en la sortida del Barça Cifec. Els de Xesco Espar han vist com en dos minuts el Teka Cantàbria se situava amb un 0-2 i, poc després, amb un 2-3. Han estat les úniques vegades que els visitants han anat per davant en el marcador. Un gol de Juanín ha donat l'empat a tres als blaugrana, que després d'un parcial de 3-0 s'han situat amb un 5-3 favorable. A partir d'aquí, els barcelonins han agafat la iniciativa del partit, després d'estar tancats en l'inici. L'equip ha notat les nombroses baixes. Tot i això, el retorn del porter Dejan Peric, recuperat de la lesió al taló d'Aquil·les, ha permès als blaugrana seguir amb l'avantatge en el marcador. Peric ha estat clau tant en les aturades com en l'obertura de contraatacs. De la primera part també ha destacat Dominikovic, molt actiu en el repartiment del joc, a part dels golejadors Jerome Fernández i Juanín. El primer període no ha estat gaire vistós i s'ha trobat a faltar ritme. Les set pilotes perdudes del Barça han fet que el Teka Cantàbria estigués en el tram final a només dos gols dels blaugrana, ja que el màxim avantatge ha estat de quatre dianes (10-6). Els dos equips han marxat al descans amb un 14-11. El Barça Cifec ha sentenciat el partit quan faltaven 11 minuts per acabar el partit. Amb el marcador a 27-20, els de Xesco Espar han aconseguit distanciar-se amb una renda que el Teka Cantàbria s'ha vist incapaç d'igualar. En aquest segon temps, s'ha produït la màxima diferència del partit, que s'ha anat repetint i que ha estat de vuit gols. Aquest ha estat un període molt més ràpid a nivell de joc, gràcies a les transicions de pilota i, sobretot, als contraatacs. Amb aquesta victòria, el Barça es referma en el liderat en solitari de l'Asobal. Les absències d'Iker Romero i Skrbic no s'han fet notar en excés a l'equip de Xesco Espar.