Copa

El Barça certifica la classificació a semifinals de la Copa amb una golejada davant de la Reial Societat (5-2)

Denis, per partida doble; Leo Messi, de penal; Luis Suárez i Arda Turan han estat els golejadors del FC Barcelona

Oriol LlachActualitzat

El Barça ha aconseguit el bitllet per a les semifinals de la Copa davant d'una combativa Reial Societat que ha plantat cara fins al darrer minut (5-2). El FC Barcelona ha encarat el partit amb la determinació de sentenciar l'eliminatòria al més aviat possible i és que el 0-1 aconseguit a Anoeta no era un avantatge suficient per la tranquil·litat.

Luis Enrique ha tancat el debat de qui substituiria Sergio Busquets posant Javier Mascherano a la posició de migcentre. De totes les opcions que tenia el tècnic: Rakitic, André Gomes i Sergi Roberto, ha optat per la més sorprenent en totes les travesses.

Després d'uns primers minuts freds i amb un joc molt dividit, el Barça ha incrementat la pressió a la caça del gol. Amb prou feines havia passat un quart d'hora, quan Umtiti ha robat la pilota a Xabi Prieto i l'ha servit en safata al trident que, en pocs instants, s'han inventat, entre Messi, Neymar i Luis Suárez, una genial jugada que ha acabat culminant Denis amb un letal xut creuat que Rulli no ha pogut aturar. Els jugadors bascos han reclamat falta del defensa francès del FC Barcelona, però l'àrbitre ha concedit el gol (1-0).

La diana blaugrana ha accelerat el partit. El Barça encara ha pujat més la intensitat mentre que la Reial Societat, amb molts minuts per davant, ha començat a rondar la porteria defensada per Jasper Cillessen. Oyarzábal i Vela han estat els dos homes més perillosos dels d'Eusebio durant la primera part.

De mica en mica, la pressió s'ha convertit en contundència. Just abans del descans, Carlos Vela ha escombrat Neymar i el brasiler s'hi ha encarat. Davant d'això, l'àrbitre ha optat per la solució salomònica i ha repartit targetes grogues a tots dos mentre el Camp Nou rugia en senyal de protesta.

A la represa, Aleix Vidal ha substituït Sergi Roberto per precaució i és que en els últims minuts de la primera part Piqué li ha donat un fort cop al cap. El temps de descans no ha servit per calmar els ànims, tot el contrari, en els primers minuts hi ha hagut diverses faltes contundents per part dels dos equips que han provocat més d'una discussió a la gespa.

Els homes d'Eusebio han tingut una gran ocasió de gol: Carlos Vela s'ha plantat sol davant de Cillessen però el porter holandès ha rebutjat la pilota amb un providencial peu que ha merescut l'aplaudiment unànime del Camp Nou. Justament aquí ha nascut la jugada del segon gol blaugrana. Neymar ha creuat el camp a la carrera però en el moment que encarava la porteria dels donostiarres, Íñigo Martínez l'ha fet anar per terra. Martínez Munuera no ha dubtat a assenyalar penal. La pena màxima l'ha executat Leo Messi (2-0).

Però la Reial Societat encara no havia dit l'última paraula i, en una jugada al contracop, en dues passades llargues, la pilota ha anat a parar als peus de Juanmi que ha vist Cillessen massa avançat i l'ha superat amb un xut bombat.

Ara bé, les alegries dels txuri-urdin amb prou feines han durat un minut, el temps que ha trigat Luis Suárez en marcar el tercer del Barça, amb un brillant internament a l'àrea rival, després d'una assistència de Messi entre línies.

Quan l'eliminatòria semblava sentenciada, Willian José ha fet emmudir el Camp Nou amb un brillant cop de cap rematant una canonada d'Elustondo gairebé impossible (3-2).

Ara bé, la reacció de la Reial Societat ha quedat en un miratge i és que Arda Turan, que havia entrat al terreny de joc substituint Neymar, s'ha encarregat d'aigualir les esperances dels bascos rematant a porteria buida una centrada servida amb molt talent per Aleix Vidal (4-2).

La cirereta del pastís l'ha posat Denis signant el cinquè gol, en una jugada digna d'un crac: Jugada d'atac dissenyada per Leo Messi que ha culminat el migcampista gallec deixant assegut a terra el porter Rulli després d'una brillant retallada (5-2). Els últims 10 minuts de partit s'han convertit en un autèntic calvari per als bascos que han baixat els braços mentre el Barça, insaciable, seguia i seguia pressionant a la caça del sisè gol.

El FC Barcelona s'ha assegurat tenir una bola amb el seu nom a dins del bombo del sorteig de les semifinals de Copa d'aquest divendres.