El Barça certifica el pas a la Champions tot i perdre a Cracòvia, en la primera derrota de l'era Guardiola

El Barça ja és a la fase de grups de la Champions. El conjunt blaugrana va perdre per la mínima en la seva visita al Wisla de Cracòvia (1-0), però ha certificat la seva classificació per a la màxima competició continental. L'inici del matx va recordar el del Camp Nou (4-0), amb un control absolut dels barcelonistes. Tot i això, els polonesos van obtenir el triomf mitjançant una diana de Cleber en el minut 51. Els culers van intentar reaccionar, però sense encert. Aquesta és la primera derrota de l'era Guardiola, que dijous coneixerà els rivals a Europa, abans de debutar a la Lliga, diumenge a Sòria.

En una eliminatòria pràcticament sentenciada, el conjunt blaugrana tenia poc a guanyar i molt a perdre a Cracòvia. Malgrat que els blaugranes van golejar còmodament els polonesos al Camp Nou, per quatre gols a zero, Pep Guardiola havia demanat màxima concentració. El de Santpedor havia advertit els seus jugadors que no permetria que ningú es relaxés, malgrat l'enorme diferència de potencial entre tots dos conjunts.

El matx va començar tal com ho va fer al Camp Nou, és a dir, amb el Barça dominant el ritme del joc i un equip polonès que les veia venir. Fins i tot els seus aficionats -potser pel fred- estaven més connectats. Precisament, en un excés de confiança de la defensa blaugrana, el Wisla va fer el primer avís en el minut 12. Junior Díaz ho va provar amb un xut des de fora de l'àrea, que no va sorprendre un Valdés ben col·locat. En el minut 20, un mal refús del porter barcelonista va arribar als peus de Lobodzinski, que va intentar, sense encert, una vaselina.

Quatre minuts després va arribar la primera aproximació a l'àrea rival del Barça. Henry fa la centrada per la banda esquerra, però la rematada de cap d'Eto'o surt molt desviada. En el minut 35, els polonesos van tenir una oportunitat molt bona per avançar-se. Zienczuk va enviar un excel·lent servei a l'interior de l'àrea, on Brozek va rematar de cap, i això va fer lluir Valdés. En el 41, l'equip de Guardiola va tenir la millor ocasió de la primera part. Iniesta va conduir magistralment un contraatac, va assistir Henry, però el francès va enviar l'esfèrica a l'esquerra de la porteria de Pawelek.

Cleber fa el gol del triomf polonès

A la represa, el Wisla va sortir encara amb més empenta i Zienczuk va obligar a intervenir de nou Valdés en el minut 6. Aquest va ser el preludi del gol. En el servei de cantonada posterior, Cleber, totalment sol, es va llançar en planxa per rematar de cap al fons de la xarxa. El gol va esperonar els homes de Guardiola, que van estirar les línies tot seguit. Eto'o, en dues oportunitats, va estar a punt de batre Pawelek. A més, en el minut 61, Piqué va estavellar la pilota al travesser. El partit tenia un ritme trepidant, amb ocasions a totes dues porteries.

Amb la substitució de Xavi i Iniesta, els cervells blaugranes, per Gudjohnsen i Hleb, la intensitat va decaure. Potser perquè els polonesos es donaven per satisfets amb la victòria davant els culers o bé perquè el Barça ja pensava més en el debut a la Lliga diumenge, contra el Numància. Abans, dijous, els blaugranes sabran qui són els seus rivals a la fase de grups de la Champions en el sorteig que es farà a Mònaco.