El Barça cau eliminat a les semifinals de la Final Four en ser derrotat pel CSKA

El Maccabi de Tel Aviv i el CSKA de Moscou jugaran la final de l'Eurolliga. El Winterthur Barça ha estat eliminat per l'equip rus en la segona semifinal (75-84). Els blaugranes van dominar els 30 primers minuts, però una tècnica a Fucka va descentrar l'equip català, que va ser incapaç de reaccionar i va acabar perdent. Williams, amb 24 punts, va ser el màxim anotador. En la primera semifinal, el Maccabi, vigent campió, va guanyar el Tau amb comoditat (85-70).

El Winterthur Barça va començar el partit molt concentrat. Els blaugranes, liderats per uns efectius Williams i Navarro, van anar sempre per davant en el marcador amb un parcial inicial de 7-0 que va donar confiança a l'equip català. El CSKA no es va trobar còmode sobre el parquet del Saska Arena de Praga i es va mantenir dins el partit gràcies a l'efectivitat des de la línia dels tirs lliures i l'encert de Papalukas (20-15).

En el segon quart, Kakiouzis i Basile, amb dos triples, van tornar a obrir una escletxa en el marcador i Fucka, amb una bona defensa -va aconseguir col·locar cinc taps- va anul·lar el joc interior de l'equip rus (28-17). Però l'equip que entrena Ettore Messina va reaccionar i amb un lluitador Smodis sota el cèrcol va anar al vestidor amb només 4 punts de desavantatge, 38-34.

La segona semifinal de la Final Four va ser molt intensa. Així com en la primera el Maccabi va ser molt superior al Tau, amb un joc espectacular i vistós, en aquest enfrontament les defenses i la tàctica van ser els protagonistes. Els àrbitres van castigar el pivot del Barça Fucka amb una tècnica que va permetre a l'equip rus ajustar el marcador i posar la por al cos dels catalans (50-48). Uns moments d'incertesa que Dusko Ivanovic va aturar amb un temps mort. El CSKA va empatar el partit a 50 punts i quan més malament ho estava passant l'equip blaugrana els russos es van posar per davant en el marcador, 50-53. Era el primer avantatge en el partit per part del CSKA. La tècnica de Fucka va desconcertar el Barça, que va encaixar un parcial de 0-13, 50-55.

Els àrbitres van xiular als jugadors blaugrana 25 faltes, per 12 als russos. Una estadística desfavorable que va fer desesperar Ivanovic. Al final del tercer període els catalans perdien de 5 punts, 52-57.

Les protestes d'Ivanovic van tenir la seva recompensa a l'inici dels últims 10 minuts. Els blaugranes van veure com els col·legiats van castigar amb falta l'agressiva defensa del CSKA i amb un parcial d'11-3 els catalans van igualar el marcador a 63 punts. Tot i l'empat, el Barça no va agafar el ritme de partit i el joc, molt travat, no el dominava cap dels dos equips. Williams es va trobar massa sol en els moments clau del matx i, amb un parcial de 1-10, el CSKA va agafar el seu màxim avantatge quan faltaven poc més de dos minuts pel final, 64-73. En els instants finals els blaugranes es van queixar de l'actuació arbitral quan anaven per darrere en el marcador (75-84).

El Tau, apallissat

No és normal que un equip com el Tau i, a més, en una semifinal de la Lliga Europea, encaixi 51 un punts en la primera part i arribi al descans perdent de 19 (51-32). Però els de Vitòria van donar grans facilitats defensives i ho va aprofitar Parker, la gran estrella del Maccabi, que va estar extraordinari, amb cistelles inversemblants i amb una gran eficàcia des de fora de la línia dels 6,25. Només Scola mantenia un nivell acceptable en el Tau, que, d'altra banda, va patir la lesió de Splitter. El seu president, Josean Querejeta, no es podia creure al que passava a la pista.

En el tercer quart va arribar la humiliació per als homes de Perasovic, que van arribar a perdre de 32 punts. Vujic i Baston encistellaven com volien davant d'un equip completament entregat. El Maccabi va demostrar per què és l'actual campió de la Lliga Europea (85-70), tot i que al final els bascos van maquillar el resultat.