Amsterdam

El Barça cau derrotat contra l'Ajax per 4-3 després d'una segona part per oblidar

El Barça ha perdut de manera sorprenent contra l'Ajax per 4-3 en un partit en què sempre ha anat al davant en el marcador, però en què els greus errors defensius i una segona part per oblidar l'han condemnat a la derrota final. L'equip blaugrana ha arribat al descans amb un 0-2 a favor, amb gols de Kluivert i Saviola, però, en uns segons 45 minuts bojos, l'Ajax ha capgirat el marcador. Mido ha reduït la distància i una altra vegada Saviola ha marcat el tercer, que semblava definitiu. El jove Van der Vaart, amb dos gols en tres minuts, ha empatat, i l'exblaugrana Witschge, en el minut 90, ha culminat l'espectacular remuntada amb un bonic llançament de falta. Aquesta derrota ha servit per mostrar un Barça amb dues cares ben diferents: bona efectivitat de cara a porteria i greus errors defensius. L'equip de Van Gaal encara té temps per millorar.

La igualtat ha presidit els primers minuts del partit, encara que l'Ajax ha sortit a pressionar el Barça. En el minut 10, els blaugranes s'han avançat amb un gol de Patrick Kluivert, que ha driblat el porter en la seva sortida i ha marcat a porta buida després d'una gran assistència de Saviola. L'equip de Ronald Koeman ha intentat reaccionar en busca de l'empat, però no ha arribat amb perill a la porteria de Bonano. El Barça, molt ben situat sobre el terreny de joc, ha creat dues bones ocasions per augmentar el marcador. Primer Mendieta, amb un xut des de lluny, i després Saviola, que ha rematat molt malament una centrada des de la banda dreta, haurien pogut marcar el segon gol. En el minut 39 de la primera part, una combinació entre Kluivert i Saviola, els protagonistes del primer gol, ha acabat amb una rematada de l'argentí al fons de la porteria holandesa. La segona meitat ha començat amb més intensitat que la primera i l'Ajax ho ha aprofitat per reduir la distància amb un gol de Mido quan només s'havia jugat un minut de la represa. Però ha estat un miratge, ja que el Barça ha fet el tercer en la següent jugada amb una rematada de Saviola. En una demostració de joc ofensiu, Motta ha marcat el quart del Barça en una gran combinació, però l'àrbitre del partit ha anul·lat el gol de l'hispanobrasiler per un fora de joc inexistent. L'Ajax ha reaccionat de manera immediata i, sorprenentment, ha empatat el partit en dos minuts amb dos gols de Van der Vaart, una de les grans promeses del futbol holandès. El primer, amb una gran mitja volta des de l'interior de l'àrea, i el segon, després d'una greu errada defensiva de Bonano i Frank de Boer. En la segona part, el Barça ha tingut molts problemes defensius, sobretot després del canvi de Puyol, i l'Ajax hauria pogut marcar el quart, però Mido no ha arribat al refús en curt de Bonano. En l'últim tram del partit, l'equip de Ronald Koeman ha estat l'únic que ha buscat el gol de la victòria, amb un Van der Vaart que ha estat un malson per a l'equip blaugrana. El gol de l'espectacular remuntada de l'Ajax ha arribat en el minut 90, quan l'exblaugrana Richard Witschge ha xutat una falta des de fora de l'àrea que ha entrat per l'escaire de la porteria de Bonano. Aquesta derrota ha posat en evidència un Barça que guanyava per 1-3 en el minut 2 de la segona part, però ha estat condemnat a la derrota pels seus greus errors defensius. A més, l'Ajax s'ha proclamat guanyador del seu torneig, amb 12 punts, per 10 del Barça. En l'altre partit, el Manchester United ha golejat el Parma per 3-0, encara que cap dels dos equips tenia possibilitats de guanyar el Torneig d'Amsterdam.