Derrota contundent

El Barça cau davant el Reial Madrid i amb prou feines salva el "goal average"

El Barcelona ha vist el seu avantatge al capdavant de la Lliga reduït a sis punts després de perdre al Santiago Bernabéu (4-2). L'equip blaugrana, almenys, ha pogut salvar el "goal average" particular.

En un inici decebedor dels blaugrana, Zidane (min. 7) i Ronaldo (min. 20) han avançat el Reial Madrid. Eto'o, que no ha pogut acabar el partit per lesió, ha reduït diferències (min. 28), però Raúl, en el 45, ha fet el 3-1. A la segona meitat, Owen i Ronaldinho també han marcat. A més de la derrota, Samuel Eto'o s'ha lesionat, i les primeres informacions apunten que es podria tractar d'un trencament de menisc. Per alguna estranya raó, el Barça sembla patir un dèficit de concentració just en els partits més transcendentals. Ja va tenir uns 20 minuts fatídics al camp del Chelsea, que li van costar tres gols, i li ha passat el mateix al Santiago Bernabéu. Tot i la presència de Carles Puyol i Ronaldinho, l'equip blaugrana ha sortit descentrat en el primer temps i això li ha costat encaixar dos gols de cap. Zinedine Zidane ha avançat els blancs, en el minut 7, en aprofitar una centrada de Ronaldo després d'una badada de Gio. El Barça ha pogut replicar dues vegades, totes dues a càrrec de Márquez, mentre la línia davantera, formada per Eto'o, Ronaldinho i Giuly, amb prou feines es deixava veure. Una falta discutible, centrada per Beckham, ha servit perquè Ronaldo fes el 2-0, també de cap, en una jugada en què ha fallat la defensa: fins a tres jugadors blancs estaven sols al segon pal. Però la reacció blaugrana ha tardat poc a arribar i ha arribat en el minut 28 a través de Samuel Eto'o, el jugador més temut pels blancs, en una internada fulgurant després d'una combinació amb Xavi. El Barça ja tenia feia minuts més possessió de pilota, però a partir del 2-1 també arribava amb molta facilitat a l'àrea local. L'equip blaugrana ha tingut diverses ocasions, en particular dues molt bones de Giuly i una de Gio que ha tret Casillas encara no sap com, i ha recuperat el nivell que l'ha convertit al llarg de la temporada en un equip més lluent que el Reial Madrid. El Barça hauria pogut empatar en un contraatac d'Eto'o, amb possible penal inclòs de Beckham, però qui ha marcat ha estat el Reial Madrid, tocant la mitja part, i en una internada de Roberto Carlos rematada per Raúl en què la defensa ha tornat a fallar. A la segona meitat, s'han mantingut les constants del partit: més possessió de pilota i més arribada per al Barça, però un sentit més pràctic del Reial Madrid, que amb dos gols de marge deixava passar el temps aplicant-se en defensa i esperant un contracop definitiu. I el contracop ha arribat. L'ha tingut Owen, que ha aprofitat una gran passada llarga de Beckham per escapar-se de la defensa blaugrana i afusellar Valdés. En cinc arribades a porteria, el Reial Madrid ha marcat quatre gols, mentre que el Barça només ha tret un gol d'una desena d'arribades. Un minut després, l'àrbitre s'ha empassat un penal clamorós de Roberto Carlos sobre Maxi López, que acabava d'entrar. Ja no estaven en joc els tres punts, sinó també el "goal average" particular, empatat a quatre. I per això ha caigut la mar de bé el gol de falta de Ronaldinho a l'escaire, que ha deixat Casillas fent l'estàtua i el marcador en 4-2. Enmig d'aquest repunt del Barça, una altra mala notícia. Samuel Eto'o s'ha lesionat tot sol i ha hagut d'abandonar el camp en llitera. En els últims minuts, el Barça ha intentat escurçar el desavantatge de dos gols, però no ha trobat la manera. Eto'o, males notícies La lesió de Samuel Eto'o podria ser un trencament de menisc. Si es confirma demà, el camerunès es perdria el que queda de temporada.