LLIGA DE CAMPIONS

El Barça cau al camp del Panathinaikos per 1 a 0, amb un gol d'un penal molt dubtós

El F. C. Barcelona ha perdut per 1 a 0 al camp del Panathinaikos grec, en el partit d'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions. Tot i que l'equip blaugrana ha estat superior durant tot el partit, no ha fet un joc ordenat i no ha arribat pràcticament a la porteria de l'equip grec. L'únic gol del partit ha arribat en un penal més que dubtós que l'àrbitre ha assenyalat d'Abelardo a Kolkka. Basinass ha estat l'encarregat de transformar la pena màxima, en el minut 79. L'equip blaugrana ha sortit al camp a la segona part donant la imatge que l'empat a zero ja era un bon resultat. En l'altre partit de Lliga de Campions jugat avui, el Liverpool s'ha imposat al Bayer Leverkusen per 1 a 0, amb un gol de Hippia, en el minut 43.

La primera part ha estat marcada pel domini d'un conjunt blaugrana, molt desordenat en el mig camp. Tot i que l'equip de Rexach ha tingut la possessió de pilota, les ocasions, una per equip, han estat les mateixes. L'equip grec ha sortit a intimidar. Els homes de Rexach no han passat de mig camp en els primers cinc minuts. No ha estat fins al minut 10 que el Barça ha reaccionat, però molt tímidament. En el minut 12 arribaria la primera ocasió de perill dels blaugranes. Overmars, per l'esquerra, deixa per a Kluivert, però el seu llançament marxa fregant el pal esquerre de la porteria de Nikopolidis. Aquest seria pràcticament l'únic xut perillós de Kluivert en tot el partit. El jugador holandès ha estat molt fluix, ha perdut moltes pilotes i no ha generat perill en l'àrea petita. El camp estava molt ràpid per la pluja, però això no servia com a excusa. No hi havia ocasions clares ni en un camp ni a l'altre. Coco ha fet un marcatge individual a Liberopoulos durant la primera part, l'home més perillós de l'equip local, i ha funcionant prou bé. En el minut 35 ha arribat la jugada més perillosa de l'equip grec. Kyrigiakos centra cap a Vlaovic, i la rematada del croat marxa fora per poc. A l'acabament de la primera part, Coco ha vist una targeta groga. Aquest marcatge ha fet que Puyol jugui de lateral esquerre, una solució no gaire encertada. Pocs minuts després del descans s'ha fet el primer canvi en el conjunt blaugrana. Xavi ha entrat en substitució de Cocu. No ha estat fins al minut 65 que ha arribat el primer xut entre els tres pals de la segona part, obra del jugador de l'equip grec que ha entrat en la segona part Boateng, que ha xutat des de més enllà dels 30 metres. Bonano ha parat en dos temps. Poc després, Reiziger entraria al terreny de joc en lloc de Coco. I últim canvi també poc temps després. Rivaldo entra al camp per Rochemback. Rivaldo ha entrat i amb ell han arribat els xuts a porteria. Tres minuts després de la seva entrada ha arribat l'ocasió més clara del conjunt blaugrana en aquest segon temps, però el seu xut ha fet lluir el porter del Panathinaikos, Nikopolidis. Poc després arribaria el gol del partit, en un penal, pel que sembla inexistent, d'Abelardo a Kolkka. El jugador asturià toca la pilota clarament, però el col·legiat noruec, Terje Hauge, no ho ha vist així. L'encarregat de transformar la pena màxima ha estat Basinas, en el minut 79. Amb aquest resultat, tot es decidirà dimarts vinent, en els 90 minuts al Camp Nou. Tot i que no sembla gaire complicada una remuntada, tot és possible amb aquest Barça. EL LIVERPOOL GUANYA PER LA MÍNIMA EL BAYER LEVERKUSEN El Liverpool ha aconseguit un mínim avantatge per viatjar a Alemanya, tot i que ha disposat de nombroses ocasions per sentenciar l'eliminatòria davant d'un Bayer Leverkusen que havia anat a Anfield amb l'objectiu d'aguantar el joc ofensiu dels anglesos i mantenir opcions en el partit de tornada. El Liverpool, al llarg de tota la primera part, s'ha acostat amb força perill a la porteria de Joerg Butt, però la defensa alemanya ha mantingut l'ordre i ha tingut prou sort per arribar amb l'empat a zero fins gairebé al descans. En el minut 44, Samy Hippia ha aprofitat un embolic a l'àrea dels alemanys per fer l'únic gol del partit, un gol que pot ser decisiu en aquesta eliminatòria. En la segona part, el Bayer Leverkusen ha intentat empatar i ha disposat de les seves opcions, però les ha desaprofitades totes. La més clara, als peus de Michael Ballack. Els anglesos han sabut nedar i guardar la roba, i amb l'un a zero hauran d'anar a Leverkusen a jugar-se el pas a les semifinals.