Handbol

El Barça Borges s'acosta a la Final Four de Colònia després de derrotar el Veszprém 33-27

Colònia és una mica més a prop. El Barça Borges va fer un pas molt important cap a la Final Four d'handbol després de derrotar el Veszprém per un 33-27, que li permet ser optimista de cara a la tornada. Aquesta renda de sis gols és un bon coixí per viatjar a Hongria amb opcions, tot i l'hostilitat que es trobaran els blaugranes al pavelló de Veszprém. Les aturades espectaculars de Saric i l'efectivitat de Juanín van ser determinants perquè els de Xavi Pascual dobleguessin la resistència hongaresa.

Amb un altre rival, el Barça Borges podria encarar la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions amb certa tranquil·litat però tenint al davant el Veszprém l'equip blaugrana no es pot confiar. I és que l'equip hongarès és pràcticament invencible quan juga al seu pavelló, on només ha pogut guanyat el Montpeller -i agònicament- en els darrers anys.

Malgrat tot, els hongaresos ho hauran de fer molt bé perquè hauran de superar una renda de sis gols després d'haver perdut per 33-27 al Palau. Després d'un inici igualat, les aturades de Saric, inspiradíssim al llarg de tot el partit, van permetre als blaugranes agafar una renda de tres gols (10-7) que es va anar mantenint en el primer temps (12-9, 15-12).

Entre el porter serbi (més de 20 aturades) i l'encert de Juanín (13 gols), el Barça Borges va dominar el partit tot i que no va saber aprofitar ni les superioritats ni els moments de més encert per eixamplar l'avantatge. Malgrat que els blaugranes van gaudir de quatre gols de renda (16-12), un altre daltabaix dels catalans va permetre que els hongaresos arribessin al descans amb un 17-15 desfavorable.

Aquesta irregularitat en el joc dels culers es va anar repetint en els primers compassos de la segona part. De mica en mica, però, va anar emergint la figura colossal de Saric i el Barça va començar a córrer amb un Juanín letal en atac. Això va donar ales als catalans i els locals han anat obrint un forat que ha resultat definitiu. La renda ha arribat als sis gols (26-20), als set (29-22) i fins i tot als vuit (31-23).

En els darrers instants, el Barça va desaprofitar dos penals i el Veszprém va poder retallar modestament la diferència fins a signar un 33-27 final, que, malgrat tot, l'obligarà a una gesta a la seva pista per ser a Colònia en la Final Four.