Champions

El Barça arriba a Milà, on comença la defensa de la Champions davant l'Inter d'Eto'o i Mourinho

El Barça ja ha arribat a Milà, on aquest dimecres debuta a la Champions en el que s'ha considerat el gran duel d'aquesta primera fase de grups. Duel d'equips, d'entrenadors i especialment de golejadors, perquè seran molts els que tindran la vista posada en el que facin Ibrahimovic i Eto'o. Només ha passat un mes i mig que va marxar de Milà, i el suec ja hi torna en aquest cas amb la samarreta del Barça i per defensar el títol de campions d'Europa.

Actualitzat
Milà acollirà el primer capítol del duel del morbo, el que protagonitzaran dos equips com l'Inter i el Barcelona que han intercanviat cromos aquest estiu i que tenen un altre bon nombre de raons com per comptar amb un extra de motivació. Les capritxoses boles del sorteig van voler que, en el primer partit de Lliga de Campions de Zlatan Ibrahimovic, el suec hagués de trepitjar el que va ser el seu camp fins a la temporada passada.

El camerunès Samuel Eto'o, encara molest per la seva sortida del Barcelona d'acord amb aquella qüestió de "feeling" que va denunciar el seu entrenador, tindrà com a primer tècnic rival en la seva nova etapa milanista Josep Guardiola. Tots els ulls estaran posats en Ibrahimovic i Eto'o, necessitats tots dos, encara que especialment el primer, de demostrar que les seves prestacions són superiors a la de l'altre.

I per caldejar l'ambient, tant el camerunès com el tècnic de l'Inter, el portuguès José Mourinho -el camí del qual es creua cíclicament amb el Barcelona- han parlat les últimes hores sobre aquest cara a cara entre dos dels millors davanters del món, que s'enfronten als seus antics equips. El que va ser ajudant de Bobby Robson a l'entitat catalana va assegurar que Eto'o és ara mateix "el millor davanter del món" i "el millor atacant amb el qual hagi treballat mai".

El mateix Eto'o ha agraït, en declaracions al canal de televisió de l'Inter, les paraules del portuguès, però no ha volgut fer comparacions entre Mourinho i l'entrenador blaugrana, Pep Guardiola, encara que ha indicat que sap "com guanyar el Barcelona".

Pel que fa als altres condicionants que marquen el partit, a més del duel Ibrahimovic-Eto'o i la presència de Mourinho a la banqueta interista, destaca la presència a les files interistes d'un bon nombre de jugadors que coneixen bé la Lliga espanyola: també van estar al conjunt culé el portuguès Ricardo Quaresma, que serà suplent, i el brasiler Thiago Motta, que va arribar a Milà aquesta temporada provinent del Gènova i que molt probablement jugarà des del primer minut. També saltarà al camp amb la formació inicial Diego Milito, que va ser davanter del Saragossa i que va arribar amb Motta al conjunt "nerazzurro", així com els exmadridistes Wesley Sneijder i Walter Samuel.

Això no obstant, el defensa argentí podria perdre la seva plaça com a titular si la recuperació del romanès Christian Chivu, que és dubte pels símptomes gripals que presenta des que va tornar de disputar el partit Romania-Àustria, és ràpida.

Mourinho no podrà comptar en principi amb el central Marco Materazzi ni amb els centrecampistes Mancini i Esteban Cambiasso, mentre que tant Chivu com Dejan Stankovic, també amb grip, seran dubte fins a l'últim moment.

Després d'una pretemporada irregular, en la qual va perdre la Supercopa italiana contra el Lazio (2-1) i un decebedor primer partit de Lliga, l'Inter sembla que ha recuperat el rumb, amb dues victòries consecutives, la primera per golejada (0-4) davant l'etern rival, l'AC Milan.

Tot i això, tant la directiva com el mateix Mourinho han insistit al començament d'aquesta temporada que l'"scudetto" és només un dels objectius d'un Inter molt més ambiciós a Europa que en anys anteriors.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut