Futbol

El Barça aparca el somni de la Champions per centrar-se en el perillós desplaçament a Getafe

Per Guardiola, ara mateix, només existeix la Lliga, i creu que el partit d'aquest dissabte a Getafe és clau. Un rival i un escenari que no li fan gaire gràcia. Encara n'hi farà menys sentir que els jugadors amb passat madridista que té el Getafe han manifestat obertament que volen donar un cop de mà als blancs. Guardiola ha demanat aparcar la Champions i Copa perquè la Lliga es decideix els propers vuit dies. Així doncs, no s'hi val a badar al Coliseum Alfonso Pérez si els culers volen continuar consolidant el liderat.

Actualitzat
El dolç moment del Barça, amorosit per la classificació per a les semifinals de la Lliga de Campions, no ha de deixar de banda l'important compromís de dissabte contra el Getafe. L'equip madrileny no regalarà ni un pam al sòlid líder del campionat, i justament ara no és moment de relaxar-se.

Pep Guardiola ho sap prou bé i està intentant mentalitzar els seus jugadors de la transcendència de la visita a l'Alfonso Pérez, i en la sessió d'aquest divendres al matí així ho ha transmès als seus homes. El dens calendari que afronten els culers pot passar factura a un equip que, una jornada més, jugarà abans que el Madrid i necessita refermar el seu liderat per no caure en una espiral de pressió que faci perillar el títol del campionat.

Rival difícil


Els madrilenys, entrenats per Víctor Muñoz, només han guanyat dos partits a casa en aquesta segona volta, però vénen d'imposar-se al Sánchez Pizjúan. Un triomf que els ha servit per allunyar-se, encara que només sigui una mica, de la zona de descens. El problema per al Getafe és que encara no ha aconseguit sumar dues victòries seguides.

A més, cal tenir en compte que tradicionalment l'Alfonso Pérez s'ha revelat com una difícil plaça per als blaugranes. Fa dues temporades, a la Lliga, els culers només van poder sumar un punt. Aquell mateix any es va produir el dolorós 4-0 de semifinals de la Copa i, la temporada passada, el Getafe ja va superar els blaugranes per 2-0. Per tant, demà el Barça té el repte d'aconseguir trencar la ratxa de tres visites a Getafe sense guanyar.

Partit 300 de Valdés

Un dels protagonistes del duel de dissabte serà el porter Víctor Valdés, que complirà el seu partit oficial número 300 amb el FC Barcelona. El de l'Hospitalet és un dels 19 jugadors que integren la llista de convocats que marxarà demà a Getafe. Guardiola ha descartat Hleb, Cáceres i Víctor Sánchez, però ha inclòs Pinto i també Jorquera. Pedro, titular a Valladolid, jugarà amb el Barça Atlètic.

Valdés, que va debutar el setembre del 2002 amb 20 anys, es converteix així en el quart porter de la història del Barça amb més partits disputats com a blaugrana. Zubizarreta lidera la llista amb 410 enfrontaments, per davant de Ramallets (384), Sadurní (331) i el mateix Valdés.

Venda d'entrades per la Champions

Aquest divendres a partir de les 10 del matí s'ha obert el termini perquè els socis del Barça demanin entrades per al partit de tornada de la semifinal de la Lliga de Campions, que enfrontarà els blaugranes amb el Chelsea. Els socis tenen temps per presentar les peticions via web fins dilluns a la tarda. S'espera que la demanda superi l'oferta i, com ja va passar amb les entrades per a la final de la Copa, s'acabarà fent un sorteig.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut