El Barça agafa avantatge en la Supercopa en guanyar l'Espanyol a Montjuïc (0-1) en l'anada

El Barça ha agafat avantatge en la Supercopa, després de guanyar l'Espanyol a Montjuïc (0-1) en l'anada. Tot i que els blanc-i-blaus han començat més incisius en atac en els primers minuts, de seguida el Barça ha agafat el control del partit. Dos minuts abans d'arribar al descans, Giuly ha marcat l'únic gol del partit, sol dins l'àrea, després d'una passada de Ronaldinho que s'ha endut tota la defensa. L'Espanyol ha estat incapaç de, com a mínim, igualar el marcador. Zambrotta ha debutat en competició oficial amb el Barça.

Davant 26.600 espectadors, Montjuïc ha estat l'escenari del primer partit oficial de la temporada 2006-2007, on, precisament, l'Espanyol ha començat els primers minuts de la primera part amb un joc molt més incisiu en atac que el FC Barcelona, agafant l'esquena de la defensa blaugrana. Víctor Valdés s'ha hagut de lluir amb dos xuts de Fredson per evitar que els blanc-i-blaus s'avancessin en el marcador. Ha estat abans d'arribar a la mitja hora.

El Barça, que ha començat el partit adormit com si encara tingués mig pensament als Estats Units, de mica en mica ha anat agafant la pilota, per incomodar els blanc-i-blaus. El primer xut dels de Rijkaard no ha arribat fins a la mitja hora, amb un xut que ha provat Ronaldinho des de fora de l'àrea que el porter Gorka Iraizoz ha pogut atrapar sense problemes. Deu minuts més tard, Xavi ha creat una de les millors jugades dins l'àrea en rebre una pilota a la mitja volta, però el porter blanc-i-blau ha aconseguit refusar la seva rematada.

Semblava que els dos equis anirien al descans sense canvis en el marcador, però una jugada entre Ronaldinho i Giuly ho ha evitat. El Gaúcho s'ha endut tres defenses de l'Espanyol davant de la frontal, que han permès als cors quedar-se sol dins l'àrea. Davant aquesta situació, Ronaldinho li ha passat la pilota a Giuly, que sol ha pogut batre Gorka, i ha fet pujar el 0-1 al marcador.

Ja en la segona part, només començar-la, Eduardo Costa ha intentat un potent xut creuat, que s'ha escapat per l'esquerre de Valdés, en una bona oportunitat dels de Valverde. L'Espanyol insistia i, quan s'ha complert el minut 49, l'àrbitre ha anul·lat un gol a Lacruz, per un clar fora de joc del jugador.

Tot i aquest prometedor inici dels blanc-i-blaus, a mesura que han avançat els minuts inicials de la represa, la seva intensitat ha minvat molt. Mentrestant, amb el marcador a favor, el Barça s'ha dedicat a controlar el partit, això sí, sense renunciar a l'atac. I és que els de Valverde han estat incapaços de treure forces i idees per, almenys, com a mínim, igualar el partit.

En el quart final, Messi, que ha entrat per Giuly, ha disposat de dues bones ocasions dins l'àrea, però Gorka ha aturat. El segon gol blaugrana podia haver arribat de les botes de Ronaldinho, però el porter blanc-i-blau ha tret un peu miraculós dins l'àrea, i ha refusat la pilota. Pel que fa a l'Espanyol, Luis García ha disposat d'una bona oportunitat, amb un xut des de la banda esquerra, però Valdés l'ha aturat.

A vuit minuts pel final, Zambrotta ha debutat amb el Barça en competició oficial, en substitució de Carles Puyol. I en l'últim sospir, Motta, de falta directe, ha enviat la pilota alta al travesser.

Per als interessos blaugranes, una bona notícia també ha estat el retorn de Messi en competició oficial amb el Barça, ja que no ho feia des que del Horno el va lesionar a Stamford Bridge. La nota negativa ha estat per a l'Espanyol, ja que Tamudo ha hagut de ser substituit per molèsties físiques.

Ferits lleus abans del partit

Abans del partit hi ha hagut incidents lleus entre seguidors dels dos equips, que han acabat amb quatre ferits de poca consideració, segons han informat els Mossos d'Esquadra. Segons fonts policials, han estat 40 aficionats del Barça i 60 de l'Espanyol que han mantingut diversos enfrontaments poc abans que comencés el partit.