Primera Divisió

El Barça aconsegueix un empat insuficient a San Mamés per tenir el títol de Lliga (2-2)

El Barça ha acabat amb un empat insuficient a San Mamés (2-2) que no li dóna opcions de cantar el títol de Lliga aquesta jornada. Els homes de Tito Vilanova han començat encaixant un gol i, amb l'entrada de Messi al terreny de joc, el partit ha fet un gir. El 10 argentí ha aconseguit anotar la igualada i Alexis ha marcat el segon gol deixant l'equip davant al marcador una bona estona. Al minut 90, però, l'Athletic acabava empatant i ajornant la celebració dels blaugranes.

El Barça ha acabat amb un empat insuficient a San Mamés (2-2) que no li dóna opcions de cantar el títol de Lliga aquesta jornada. Els homes de Tito Vilanova han començat encaixant un gol i amb l'entrada de Messi al terreny de joc, el partit ha fet un gir. El 10 argentí ha aconseguit anotar la igualada i Alexis ha marcat el segon gol deixant l'equip davant al marcador una bona estona. Al minut 90, però, l'Athletic acabava empatant i ajornant la celebració dels blaugranes.

Tito Vilanova ha començat amb Messi i Iniesta a la banqueta. Sense l'argentí i Iniesta a l'onze inicial, el tècnic de Bellcaire d'Empordà mantenia set jugadors titulars a Munic. El conjunt de Bielsa ha començat amb domini absolut i avisant gràcies a una ocasió clara d'Ander Herrera. Al minut 16 ha estat Cesc qui ha enviat una passada a Alexis i el xilè ha xutat una diagonal que ha acabat amb la pilota al pal. L'acció es convertia en l'ocasió més clara per als blaugranes des de l'inici del partit. Song, al 22, després d'una jugada de tiralínies entre Pedro i Xavi, l'acabava rematant però enviant la pilota a les mans d'Iraizoz. Abans de la mitja hora de partit, al 26, ha estat el capità blaugrana, avui Xavi, qui ha xutat des de la frontal de l'àrea després de rebre una passada de Thiago. Just després, Susaeta ha anotat el primer gol dels lleons. Aduriz ha superat Piqué i ha enviat una centrada a Susaeta, que ha rematat a plaer. Minuts més tard, centrada de Marcos a un Aduriz que s'ha presentat sol davant Valdés i ha acabat rematant massa alt. Ocasió clara, al 42, perquè l'Athletic augmentés l'avantatge.

Abans de la mitja part, Cesc des de la línia de fons envia una centrada amb una intenció no gaire clara que s'acaba passejant per davant d'Iraizoz sense trobar cap rematador dins l'àrea. Es convertia en l'oportunitat perduda per als blaugranes abans del descans. Els homes de Tito marxaven al vestidor amb un gol en contra.

A la mitja part, Abidal ha estat substituït per Adriano per precaució, ja que el francès ha tingut una sobrecàrrega al bessó dret. Al 52, possible penal sobre Alexis per una empenta al braç que l'ha fet caure dins l'àrea. Dos minuts més tard, falta perillosa a la frontal de l'àrea a favor de l'Athletic. Susaeta acabava enviant la pilota a la creueta, que, refusada, sortia fora del terreny de joc. Un continu d'errors i imprecisions per part del Barça ha acabat portant Tito Vilanova fer entrar Messi al terreny de joc. Amb l'argentí, el partit ha fet un gir guanyant rapidesa. De fet, ell ha estat l'artífex d'una ocasió per part de Pedro després d'una carrera pel mig del camp. Canvi total en la dinàmica blaugrana, que aconseguia arribar més a l'àrea d'Iraizoz. Precisament ha estat l'argentí qui ha aconseguit posar la igualada al marcador. Era el minut 66 quan, sol, ha superat tres defenses i finalment el porter, que no ha pogut fer-hi res. Quatre minuts més tard, arribaria el segon gol del Barça. Obertura d'Alves que acaba amb cop de cap de Messi per a Alexis i aquest, controlant amb el pit, remata enviant la pilota al fons de la porteria.

El Barça no era el mateix, havia guanyat en rapidesa, en possessió, en ocasions i en joc. Però just al minut 90, Susaeta enviava una desmarcada a Ander Herrera que aconseguia el segon gol de l'Athletic. La festa dels blaugranes s'ajornava.