LA LLIGA

El Barça aconsegueix aguantar amb un home menys i guanya el Valladolid per 1 a 2

El partit d'avui al Nuevo Zorrilla ha tingut dues parts molt diferents, marcades per l'expulsió d'Abelardo en els últims minuts de la primera part. Els primers 45 minuts han estat molt ofensius per part de tots dos equips, i és quan s'han fet els tres gols. El primer ha estat de Luis García, en el minut 9. El gol de l'empat, obra de Kluivert, arribava un minut més tard. I, després de moltes ocasions de tots dos equips, Cocu ha fet el segon gol, en el minut 41. Pel que fa a la segona part, el Barça s'ha fet enrere i s'ha tancat totalment en defensa per aguantar el resultat. La millor prova d'això, els canvis: Frank de Boer, Motta i Reiziger. L'equip de Rexach ha acabat el partit demanant l'hora. Aquesta victòria blaugrana aproxima l'equip a la classificació per a la pròxima edició de la Lliga de Campions, mentre que la Lliga segueix molt complicada, tenint en compte els resultats d'aquesta jornada.

Patiment fins al final el que ha viscut avui l'afició blaugrana, que veia com el seu equip, totalment defensiu en la segona part, buscava que el rellotge marqués el final de partit. El primer gol ha arribat en el minut 9. El Valladolid s'avançava en el marcador, gràcies al gol de Luis García, que aprofitava una gran passada de Tote. Però la resposta blaugrana trigaria poquíssim a arribar. Només un minut més tard, Kluivert aconseguia l'empat per al conjunt blaugrana, després d'una bona centrada d'Overmars. En el minut 21, un xut de Xavi amb la cama dreta podria haver trencat la igualtat, però la pilota s'ha estavellat al pal dret de la porteria de Ricardo. I, pocs minuts després, el Barça ha tornat a perdonar. Kluivert, després de dues parets amb Luis Enrique, xuta sense picardia. A continuació d'una clara ocasió del Valladolid, arribaria el segon gol del Barça. Cocu enviava al fons de la xarxa una centrada de Gabri, en el minut 41. Un minut després ha arribat la clau del partit. Abelardo ha vist com Losantos Omar li ensenyava una targeta vermella directa per una dura entrada a Luís García. El Barça es quedava amb un home menys. Quan faltava només un minut perquè es complissin els 45 minuts reglamentaris, el jugador del Valladolid Tote ha enviat una pilota al pal. Seguidament, encara en la mateixa jugada, Bonano ha fet una excel·lent parada en una altra rematada del conjunt local. El Barça afrontava els 45 minuts de la segona part amb un home menys, i calia assegurar la defensa. En aquesta segona meitat, Rexach ha fet entrar Frank de Boer en substitució de Xavi. En el minut 54 arribaria la primera ocasió clara del Valladolid. Fernando Sales creua massa el seu xut des de fora de l'àrea. En el minut 61, Rexach ha fet el segon canvi. Motta ha entrat en substitució d'Overmars. I, en una jugada molt embolicada a l'àrea de Bonano, Puyol ha topat amb el cap d'un jugador del Valladolid. El defensa blaugrana s'ha obert el llavi i ha abandonat el terreny de joc. Reiziger ha entrat en el seu lloc. Els últims minuts han estat d'autèntic infart. Semblava que els minuts no passaven. Al Barça només li valia una victòria i, finalment, ha aconseguit aguantar el resultat i endur-se els tres punts.