Primera Divisió

El Barça acaba segon a la Lliga, tot i perdre a Saragossa (2-1)

El Barça va perdre ahir a La Romareda contra el Saragossa per 2 a 1, però tot i això, ha mantingut la segona posició, que permet evitar la fase prèvia de la Champions gràcies a la derrota del Reial Madrid. Els blaugrana es van avançar amb un gol de Saviola, però els aragonesos van capgirar el marcador amb gols de Cani i Soriano. La primera part de l'equip de Rijkaard va ser bona, però una excessiva relaxació en els últims minuts del primer temps i al principi de la segona meitat va ser la clau de la derrota.

Márquez, en el lloc del sancionat Puyol, i Gabri van ser les dues novetats en l'onze inicial de Rijkaard. Els blaugrana van tenir el domini del partit durant tota la primera part i, ja en el minut 9, van aconseguir avançar-se. Van Bronckhorst va centrar des de l'esquerra de l'atac barcelonista; Xavi, amb el cap, va deixar la pilota als peus de Saviola i l'argentí va rematar a gol. Els de Víctor Muñoz creaven perill al contracop, però el Barça continuava dominant la pilota i disposant de bones ocasions per fer més gran el seu avantatge. L'ocasió més clara, després d'una acció excel·lent de Ronaldinho, la va tenir Davids, però Zaparaín va enviar la pilota a córner. Els aragonesos no van abaixar els braços, tot i la superioritat blaugrana, i en el minut 42 van empatar el matx. Una centrada des de l'esquerre la va aprofitar Cani, que va fer un gran control i va creuar el xut davant de la sortida de Valdés. El Barça va baixar el rendiment en l'inici de la segona part i els aragonesos ho van aprofitar per fer el 2 a 1, en el minut 59. Una bona jugada de Villa va ser rematada per Soriano. Els de Rijkaard no es volien acomiadar amb una derrota i van prémer l'accelerador. Gabri va disposar d'una bona ocasió, però va xutar massa creuat. El tècnic holandès va moure la banqueta i va fer tres canvis molt ofensius: Overmars per Reiziger, Kluivert per Márquez i Motta per Davids. En la recta final, els blaugrana van tenir dues ocasions claríssimes, als peus de Motta i Saviola, però Zaparaín va parar els seus xuts.