Madrid

El Banc Popular crearà un "banc dolent" i ampliarà capital per captar 2.500 milions d'euros per sanejar-se

L'entitat ampliarà capital per captar 2.500 milions d'euros. Amb aquesta operació, el banc espera resoldre el dèficit de capital que va revelar l'informe de la consultora Oliver Wyman. L'entitat no vol demanar ajudes públiques.

RedaccióActualitzat
Després de l'informe de la banca de la consultora Oliver Wyman, el Banc Popular ha informat els mercats que han aprovat un ambiciós pla per sanejar-se que passa per crear un "banc dolent" per segregar els actius tòxics al més aviat possible i per culminar de manera immediata una ampliació de capital. De fet, el Banc Popular ha confirmat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que vol ampliar capital per captar fins a 2.500 milions d'euros, després d'haver-ho acordat aquest diumenge el consell d'administració de l'entitat. Una operació que es farà a mitjans de novembre, segons ha fet saber el director general corporatiu i financer del banc, Jacobo González-Robatto.

Amb aquest moviment, el banc espera resoldre el dèficit de capital de 3.223 milions d'euros que va revelar l'informe de la consultora Oliver Wyman. El banc, presidit per Ángel Ron, ha assegurat que amb l'ampliació de capital es vol "reafirmar l'aposta per la independència de l'entitat", ja que així no haurà de sol·licitar ajudes públiques.

Uns minuts després de confirmar-se l'ampliació de capital, la CNMV ha suspès la cotització del valor del banc i a les onze del matí l'ha tornat a reprendre. Les accions, però, han tornat a cotitzar amb un descens del 10,05%. L'entitat ja ha perdut un 48% aquest any.

A més de l'ampliació de capital, el Banc Popular, que preveu guanyar aquest any 700 milions d'euros, obtindrà 400 milions de beneficis i 300 de plusvàlues per la venda d'actius no estratègics i la recuperació d'impagaments fallits.

Després de fer-se pública, divendres, l'auditoria de la consultora nord-americana, l'entitat, que ara està en un procés de fusió amb el Banc Pastor, ja descartava haver de demanar ajudes públiques i assegurava que tenia "prou capacitat" per cobrir les seves necessitats de capital amb els recursos propis. El popular ha descartat sempre recórrer a les injeccions de capital públic per la seva elevada capacitat de generació d'ingressos, així com per la ràtio d'eficiència, del 38%.

El pla de sanejament es completarà amb unes provisions de 9.300 milions d'euros aquest any.
Anar al contingut