Ángel Ron i Emilio Saracho
Ángel Ron i Emilio Saracho
Madrid

El Banc Popular canvia el president

Ángel Ron, president del banc des del 2004, considerat el principal obstacle per a futures fusions de l'entitat, ha estat substituït per Emilio Saracho

RedaccióActualitzat

Relleu al capdavant del Banc Popular, entitat que passa un moment complicat. Enmig de rumors de fusió, els seus principals accionistes han retirat la confiança a Ángel Ron, l'home que va agafar el relleu a Valls-Taberner. I la decisió ja ha tingut un impacte: les accions del Popular han pujat amb força durant el matí.

El banc arrossega problemes del sector immobiliari, la fallida de grans empreses i la compra del Banc Pastor. Ni els canvis de directius, ni anar a buscar més accionistes amb ampliacions de capital ni una forta reducció de plantilla han frenat la pèrdua de valor en borsa. I això és, precisament, el que més ha molestat una part del consell d'administració, sobretot els que més accions tenen.

Qui el 2007 tenia una acció que va arribar a costar 39 euros, dilluns, quan va marcar mínims, en tenia una que costava encara no 80 cèntims. Ni més ni menys que una pèrdua del 98 per cent.

 


Per això els grans accionistes buscaven una fusió que l'equip de Ron no veia. I un dels que hi van tenir converses, almenys fins al setembre, va ser el Banc Sabadell. Precisament, dimarts passat va ser una dels temes de conversa entre Josep Oliu i els membres del consell de govern del Banc d'Espanya, reunits a Barcelona. Hi faltava el subgovernador, que se'n va tornar precipitadament a Madrid per les notícies que li arribaven del Banc Popular.
Ara serà el nou president Emilio Saracho, exdirectiu del Banc Santander i del banc d'inversions nord-americà JPMorgan.

Anar al contingut