El banc nord-americà Citigroup planeja despatxar 50.000 treballadors

Citigroup no passa per un bon moment. Durant tres trimestres ha acumulat unes pèrdues que superen els 10.000 milions de dòlars. Per poder fer front als números vermells, el segon banc dels Estats Units podria anunciar d'aquí a poc una retallada de 50.000 llocs de treball a tot el món. Aquesta mesura podria executar-se en els propers mesos, i deixaria la plantilla amb 300.000 empleats. De moment, es desconeix quina podria ser l'afectació a Espanya, on Citigroup té uns 3.000 treballadors.

Actualitzat
A banda d'aquesta possible retallada dràstica de la plantilla, la direcció ha començat a prendre altres mesures. Aquest dilluns, el banc ha anunciat una reducció del 20% de les despeses. Amb aquesta proposta espera poder animar la seva cotizació a la borsa. I és que el valor de les seves accions ha caigut dels 50 als 10 dòlars en poc més d'un any.

Citigroup va tancar l'exercici del 2007 amb uns guanys de més de 13.000 milions de dòlars. Aquesta xifra s'aproxima molt a les pèrdues que acumula aquest any, més de 10.000 milions de dòlars, 2.000 dels quals corresponen al tercer triemstre de l'any. Durant aquest període, l'entitat va continuar amortitzant les seves inversions en deute hipotecari tot i els riscos que això comportava.
Anar al contingut