París

El Banc Mundial congela l'ajuda financera a Costa d'Ivori perquè el president es nega a plegar

El Banc Mundial ha congelat l'ajuda financera a Costa d'Ivori perquè el president d'aquest país de l'Àfrica Occidental, Laurent Gbagbo, es nega a abandonar el poder. Gbagbo no vol entregar el poder al seu oponent, l'exprimer ministre Alassance Ouattara, reconegut per les organitzacions internacionals com el guanyador de les eleccions presidencials del 28 de novembre. França i Alemanya han recomanat als seus ciutadans que abandoni el país perquè les Nacions Unides reconeixen que la seva missió de mantenir-hi la pau és cada vegada més perillosa.

Actualitzat
El Banc Mundial ha congelat l'ajuda financera a Costa d'Ivori davant la negativa del president sortint, Laurent Gbagbo, d'abandonar el poder. El president de l'entitat, Robert Zoellick, ha afirmat que el BM "ja ho ha fet", a preguntes dels periodistes després d'una entrevista amb el president de França, Nicolas Sarcozy.

Diumenge passat, Zoellick va demanar a Laurent Gbagbo que entregués el poder al seu oponent, l'exprimer ministre Alassance Ouattara, que ha estat reconegut per les organitzacions internacionals com el vencedor dels comicis presidencials del 28 de novembre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut