Façana de l'Ajuntament de Madrid (Foto: Flickr / Evelien de Bruyne)
Façana de l'Ajuntament de Madrid (Foto: Flickr / Evelien de Bruyne)
Madrid

El Banc d'Espanya veu una millora de la despesa i el consum de les famílies en l'últim trimestre de l'any

El Banc d'Espanya considera que la despesa familiar ha començat a recuperar-se durant el quart trimestre de l'any, i que l'evolució del consum privat és més favorable. A més, la inversió en béns d'equip repunta, tot i que no ho fa la inversió en construcció. L'entitat bancària verifica la destrucció contínua de llocs de treball. Són dades dels indicadors corresponents al mes de desembre.

Actualitzat
Els indicadors del butlletí econòmic referents a l'últim trimestre de l'any denoten un cert optimisme. Les dades referents als últims tres mesos d'aquest 2010 apunten a una "suau recuperació" de la despesa i a una evolució "menys desfavorable" del consum privat. Així doncs, i després de l'estancament que va registrar el PIB durant els mesos de juny a setembre, ara el Banc d'Espanya veu una certa millora en la despesa i el consum de les famílies.

Pel que fa a la inversió, però, la institució governada per Miguel Ángel Fernández Ordóñez porta signes contraris. Mentre que la inversió en béns d'equip experimenta un repunt, les dades referides a la inversió en construcció són "predominantment desfavorables". D'altra banda, els intercanvis comercials es van accelerar durant el mes d'octubre. Les exportacions van créixer fins a un 11%, molt per sobre del creixement de les importacions, del 2,8%. Així doncs, el dèficit comercial es va reduir el mes d'octubre passat. 

El Banc d'Espanya també constata que la destrucció de llocs de treball contínua durant l'última etapa d'aquest exercici, tal com demostren les dades d'atur registrades pel Ministeri de Treball i Immigració.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut