Madrid

El Banc d'Espanya va advertir abans que Bankia sortís a Borsa que acabaria nacionalitzada

Quatre correus electrònics d'un inspector del Banc d'Espanya al seu superior qüestionaven la viabilitat de l'entitat pels seus problemes de rendibilitat

RedaccióActualitzat

El Banc d'Espanya va aconsellar treure a borsa el grup BFA-Bankia com una sola entitat, en lloc de separar Bankia de la seva matriu BFA, pel risc de pèrdues per als contribuents i accionistes. Això és el que consta en quatre correus electrònics que l'organisme supervisor ha fet arribar al jutge que investiga el cas Bankia i que ha incorporat a la causa.

"Només és una bombona d'oxigen que permetrà complir temporalment els nous requisits de solvència, però que no aconseguirà transformar l'estructura de Bankia. Acabarà en el mitjà termini amb la venda a baix preu del banc cotitzat, perquè no generarà beneficis recurrents, i amb l'Estat nacionalitzant BFA suposarà un crebant per als contribuents."

 

En els correus, enviats al director adjunt del Banc d'Espanya, Pedro Comín, l'inspector José Antonio Casaus aconsellava la sortida a borsa com a entitat única, en lloc de separar Bankia de la seva matriu. Casaus considerava que aquesta última opció era injusta i el primer pas cap a la nacionalització de les pèrdues perquè l'entitat, deia, no era viable.

Les comunicacions, ocultes fins ara, tenen data dels dies 8 i 14 d'abril i 10 i 16 de maig del 2011, només dos mesos abans de la sortida a borsa de Bankia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut