Barcelona

El Banc d'Espanya, reunit per primer cop a Barcelona, veu un "notable vigor" de l'economia a l'inici del quart trimestre

Barcelona ha estat la primera seu fora de Madrid que han escollit per reunir els 17 membres del consell de govern

RedaccióActualitzat

El Banc d'Espanya ha fet, per primera vegada, el seu consell de govern a Barcelona. És una situació extraordinària, tot i que la reunió és ordinària i obeeix a la voluntat del Banc d'Espanya de reprendre el costum de descentralitzar les reunions. Barcelona ha estat la primera seu fora de Madrid que han escollit per reunir els 17 membres del consell de govern.

L'ens veu un "notable vigor" de l'economia a l'inici del quart trimestre, segons l'últim butlletí de l'entitat. L'informe indica que el creixement es continua recolzant en la fortalesa del consum privat. Tots els indicadors qualitatius relacionats amb la despesa de les llars han guanyat impuls a l'octubre, segons el butlletí.

Els indicadors d'activitat de les empreses també mostren que s'està prolongant el dinamisme industrial, en serveis i construcció. En canvi, no van tan bé les inversions en béns d'equipaments i el sector exterior, que dóna senyals de desacceleració. 

Justament, aquest dilluns, Luis María Linde ja es va trobar amb el president Puigdemont en una reunió qualificada de cordial, en què es va parlar de la situació financera de Catalunya i d'Espanya.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut