Miguel Ángel Fernández Ordóñez en una imatge d'arxiu
Miguel Ángel Fernández Ordóñez en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Madrid

El Banc d'Espanya diu que l'atur és culpa del marc legal i adverteix: "Els empresaris tenen pànic de contractar"

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha assegurat que l'elevada taxa d'atur fa urgent la reforma de la negociació col·lectiva i ha advertit que amb les regles de joc actuals els empresaris tenen pànic de contractar. Per això, Fernández Ordóñez, en una sessió davant els representants de les principals empreses familiars de l'estat, ha fet una crida a canviar el marc legal laboral.

Actualitzat
Fernández Ordóñez ha assegurat que no és indispensable aconseguir que el PIB creixi per sobre del 2%, com diu el govern espanyol, per poder crear feina i ha insistit que la clau és canviar el marc legal, en referència a la reforma de la negociació col·lectiva pendent.

I és que, pel governador, la normativa actual, que ha titllat de "llosa", suposa un "problema greu" que dificulta seriosament l'oferta de llocs de treball. I afegeix: "Hi ha un plantejament que l'empresari fins a cert punt té pànic de contractar, la qual cosa no passa en d'altres països". Per Fernández Ordóñez, doncs, és "transcendental que s'eliminin obstacles per oferir llocs a joves i grans, a tots".

Si es reformés el marc institucional i el laboral legal, com proposa, "no només els empresaris podrien oferir més llocs de treball que fossin rendibles per a les seves empreses, sinó que els treballadors tindrien l'opció de decidir si volen acceptar o no els llocs de treball. "Ens interessa", ha dit el governador del Banc d'Espanya, perquè "ens interessa als ciutadans tenir taxes d'atur més baixes i salaris més alts en aquells sectors o empreses on la productivitat creixi més".
Anar al contingut