Facua considera que els usuaris pagaran dos cops pel mateix servei
Facua considera que els usuaris pagaran dos cops pel mateix servei
Madrid

El Banc d'Espanya avisa que només es pot cobrar una comissió per treure diners del caixer

El Banc d'Espanya respon a les queixes de les associacions de consumidors per les comissions anunciades per alguns bancs

RedaccióActualitzat

El Banc d'Espanya ha reaccionat davant les queixes de les associacions de consumidors per les comissions que alguns bancs han anunciat que cobraran a clients d'altres entitats per fer servir els seus caixers. Facua i Adicae havien denunciat davant l'entitat el que consideren una pràctica il·legal, perquè suposaria que alguns clients pagarien dos cops pel mateix servei: la comissió que ja cobra l'entitat emissora de la targeta, més la nova comissió que cobraria l'entitat propietària del caixer als no clients.

Avui, la institució governada per Luis Maria Linde ha establert el criteri que s'ha d'aplicar: "El servei només pot originar el cobrament d'una comissió, ja sigui per l'entitat emissora de la targeta o per l'entitat propietària del caixer." El Banc d'Espanya insta totes les entitats que intervenen en l'operativa a "adoptar les mesures necessàries per garantir que, en cada operació, es procedeix al cobrament de la comissió només per una d'elles".

El Santander ha estat l'última entitat a anunciar la seva intenció de sumar-se a aquesta pràctica, que també volen posar en marxa CaixaBank i el BBVA. Tots ells han anunciat que a partir del quart trimestre de l'any començaran a aplicar comissions de dos euros als clients d'altres entitats que utilitzin els seus caixers.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut