Frankfurt

El Banc Central Europeu torna a donar més liquiditat a la banca grega

Les negociacions amb Grècia han rebut un impuls que fa pensar que l'acord per desbloquejar el rescat és a prop

RedaccióActualitzat

El Banc Central Europeu (BCE) ha tornat a ampliar els crèdits d'urgència als bancs grecs per frenar la fugida de capitals. És la tercera vegada que ho fa en menys d'una setmana. No se sap, però, la xifra dels crèdits. Es desconeix també la quantitat màxima de la provisió urgent de liquiditat per als bancs grecs, però alguns mitjans de comunicació informen de 87.800 milions d'euros

Aquesta nova aportació del BCE arriba el dia abans de la nova reunió de l'Eurogrup per estudiar les propostes i la possibilitat d'enllestir un eventual acord de cara a la cimera europea, en aquest cas ordinària, prevista per dijous. Grècia ha de tornar al Fons Monetari Internacional (FMI) 1.600 milions d'euros el 30 de juny, quan venç la pròrroga actual del rescat.

Les negociacions amb Grècia han rebut un impuls que fa pensar que l'acord per desbloquejar el rescat és a prop. Grècia ha presentat una proposta en què, entre altres coses, es compromet a retardar l'edat de jubilació i apujar l'IVA, uns termes als quals fins ara s'oposava totalment. Els dirigents europeus han quedat moderadament satisfets d'aquest gir i s'han emplaçat a tornar-se a reunir demà a la nit.

Alexis Tsipras ha dit que ara "la pilota és sobre la teulada dels líders europeus". El primer ministre grec assegura que no es conforma amb una solució parcial, en les negociacions que manté amb els seus creditors, sinó que busca una "solució completa i viable, juntament amb un paquet de creixement".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut