Iraq

El balanç de soldats nord-americans morts a l'Iraq arriba als 3.000

Els Estats Units ja han arribat a la xifra de 3.000 soldats morts a l'Iraq. Dustin Donica, un jove de 22 anys de Texas, seria, a l'espera de la divulgació de cinc noms més, el soldat nord-americà número 3.000 mort en combat. A més, el passat mes de desembre del 2006 ha esat el més mortífer per les forces nord-americanes de tot l'any, amb la mort de 111 militars. Partidaris i seguidors de Saddam Hussein han sortit als carrers de diferents poblacions iraquianes per retre els últims homenatges al seu rais i per protestar també contra la seva execució. No han fet cas del toc de queda.

Actualitzat
Els Estats Units han començat l'any amb 3.000 soldats nord-americans morts a l'Iraq i més de 140.000 involucrats en el conflicte, mentre l'administració Bush sospesa la conveniència d'enviar més tropes al país. De fet, Bush ha reconegut recentment que "no estem guanyant ni estem perdent".

Però el fet és que Bush ha hagut de lamentar una altra mort, la del soldat Donica, la número 3.000. "Cada vida és preciosa", ha indicat Bush, que ha manifestat el seu dolor per "la pèrdua de cadascuna d'aquestes vides". Per això ha indicat que "el sacrifici no serà en va".

Mentrestant, els nord-americans esperen aquesta setmana un avanç del que serà la nova estratègia dels EUA a l'Iraq.

Manifestacions en favor de Saddam

En les últimes hores partidaris i seguidors de Saddam Hussein han sortit als carrers de diferents poblacions iraquianes desafiant el toc de queda per retre els últims homenatges al seu rais i alhora protestar contra la seva execució.

A Jordània també hi ha hagut una manifestació, en la qual ha participat la germana gran del dictador iraquià.
Anar al contingut