La C-55, col·lapsada per les obres
La C-55, col·lapsada per les obres
Manresa

El Bages reclama la gratuïtat a l'autopista C-16 fins que s'acabin les obres a la C-55

El Consell d'Alcaldes del Bages no descarta emprendre accions legals contra la concessionària de l'autopista C-16

Actualitzat

Des de fa setmanes, les obres per millorar la seguretat de la C-55 provoquen cues quilomètriques i col·lapses als 34.000 vehicles que hi passen cada dia. Dimarts passat, la problemàtica es va agreujar quan la carretera va estar tallada durant 8 hores per una grua bolcada. Per evitar més problemes a la carretera, els alcaldes del Bages demanen la gratuïtat de l'autopista C-16 mentre durin les obres.

Els alcaldes, que s'han reunit aquest dijous, també exigeixen la construcció dels enllaços en totes direccions a Viladordis i el Pont de Vilomara i la finalització de la B-40 entre Viladecavalls i Abrera, per part de l'Estat. El president del Consell d'Alcaldes del Bages, Ferran Estruch, reclama l'aixecada de barreres.

"Que durant totes les obres s'aixequin les barreres de la C-16, aquesta és la nostra reivindicació, més enllà del que es va dir que es faria que seria aixecar-les en cas d'accidents/incidents. Hi ha hagut accidents/incidents i les barreres no s'han aixecat i quan s'ha fet el protocol no ha funcionat correctament, amb retards, falta de coordinació i falta d'informació als ciutadans".

En la reunió s'ha aprovat un manifest que també reclama el desdoblament de la C-55 de Manresa a Castellbell. A més, no descarten emprendre accions legals contra la concessionària de l'autopista C-16. Ara, els alcaldes han acordat demanar una reunió urgent amb el conseller de Territori i Sostenibilitat i han anunciat mobilitzacions fins que s'aconsegueixi una solució definitiva als problemes de mobilitat del territori.

Anar al contingut