"El año de la plaga"
"El año de la plaga"

"El año de la plaga", amb la participació de TV3, s'estrena al Festival de Guadalajara de Mèxic

Demà dissabte, 10 de març, "El año de la plaga", el darrer film del director català Carlos Martín Ferrera, obrirà la secció de Convidat d'Honor del festival mexicà de Guadalajara. La pel·lícula compta amb la participació de TV3, l'Institut Català de les Empreses Culturals i el ICAA, i arribarà als cinemes al mes d'agost. Dins el festival també es projectaran les coproduccions de TV3 "Estiu 1993" i "La vida lliure".

Actualitzat

"El año de la plaga", basada en la novel·la homònima de l'escriptor Marc Pastor, és una obra de ciència-ficció que se situa a Barcelona en l'inici d'una invasió alienígena enmig de la xafogor de l'agost. El film, escollit com la pel·lícula que representa millor la unió entre la cinematografia catalana i la mexicana, s'estrena demà al prestigiós Festival Internacional de Cinema de Guadalajara obrint la secció de Convidat d'Honor. Dins la secció, enguany protagonitzada per Catalunya, també es projectaran les coproduccions de TV3 "Estiu 1993", de Carla Simón, i "La vida lliure", de Marc Recha.

Després de fer-se un lloc dins el món de la ciència-ficció amb els films "Zulo" (2005), premi especial del jurat internacional al Festival de Sitges; i "Suspicious Minds" (2010), guanyador de dues Bisnagues de Plata al Festival de Màlaga, Carlos Martín Ferrera torna amb "El año de la plaga", que, a més de per Guadalajara, també passarà pel Festival de Cinema de Brussel·les i el d'Amsterdam.

La major part del film s'ha rodat a Barcelona durant els mesos de març i abril del 2017, llevat de les escenes d'acció, que s'han enregistrat a la Ciutat de Mèxic. "El año de la plaga" s'estrenarà oficialment a totes les sales de cinema el 10 d'agost.

Sinopsi

El Víctor té una vida avorrida, marcada per la fi de la seva relació amb la Irene i l'inici d'una nova vida amb la Lola i un complex de Peter Pa. En ple triangle amorós, la seva vida canvia de sobte quan fets inexplicables comencen a passar al seu voltant. Alguna cosa està posseint la gent, i fa que es modifiqui el seu comportament, i l'única cosa en comú entre els afectats sembla que és que tots es van quedar adormits prop d'un tipus d'eucaliptus anomenat "gengiskhanensis". Es tracta d'un virus? Els canvis s'estenen, però ningú sembla que sigui capaç d'oferir una explicació racional. El Víctor haurà d'enfrontar-se a les seves pors si vol trobar una explicació i sobreviure a l'any de la plaga.

Fitxa tècnica i artística

Direcció: Carlos Martín Ferrera

Guió: Marc Pastor, Miguel Ibáñez Monroy, Ángeles Hernández, David Matamoros

Intèrprets: Ivan Massagué (Víctor), Ana Serradilla (Irene), Miriam Giovanelli (Lola), Canco Rodríguez (Casu), Héctor Jiménez (Ruscan), Juanra Bonet (Diego), Fermí Reixach (Lazlo), Sílvia Abril (Nieves), Maria Molins (Carmen)

Fotografia: Miquel Prohens

Música: Gerardo Alfonso Toledo Velasco

tv3.cat/ficcio-i-cinema/

Anar al contingut