Madrid

El 97% dels conductors suspendria l'examen teòric si el tornés a fer

Un estudi elaborat per la Confederació Nacional d'Autoescoles (CNAE) i Zurich assegurances, en col·laboració amb la Universitat de València, constata que només tres de cada 100 conductors aprovarien l'examen teòric del carnet si el tornessin a fer. Més de 2.000 persones han participat en l'experiment. Van respondre a les 30 preguntes d'un test com els que utilitza la DGT. Només 71 persones van respondre correctament a les 27 preguntes necessàries per passar l'examen.

Actualitzat
La CNAE considera aquestes dades preocupants. I és que més de la meitat no va saber respondre correctament a la meitat de les preguntes. Un 69% va fallar una pregunta sobre l'ús dels fars antiboira. Un 65% va fallar-ne una altra sobre l'ús d'intermitents en casos d'avançament.

En una escala del 0 al 10, els conductors de Madrid són els que treuen la pitjor nota, un 4,12. Els catalans traurien una puntuació de 4,50. Les millors notes són per a Cantàbria, La Rioja i Astúries amb un 6.

Els coneixements que s'obliden més ràpid són els relacionats amb temes de seguretat vial i de la normativa en general. Això succeeix per igual en homes i en dones. Els conductors amb més anys de carnet i menys nivell d'estudis són els que han oblidat més teoria.
Anar al contingut