La contaminació a Barcelona continua sent un greu problema per a la salut de la població
La contaminació a Barcelona continua sent un greu problema per a la salut de la població
Barcelona

El 95% dels barcelonins s'exposen a nivells contaminants superiors als recomanats

La mitjana anual dels nivells de diòxid de nitrogen, de partícules en suspensió, benzè, ozó i benzopirè supera els paràmetres recomanats per l'OMS, segons un informe de l'Ajuntament de Barcelona sobre la qualitat de l'aire

RedaccióActualitzat

Un nou informe de l'Agència de Salut Pública de Barcelona confirma que hi ha cinc contaminants presents a l'aire de forma continuada que posen en risc la salut de la població. La conclusió és que el problema de contaminació continua sent greu. I el perill principal prové principalment dels gasos que emeten els vehicles.

Segons l'informe, la mitjana anual de qualitat de l'aire supera els nivells de diòxid de nitrogen, de partícules en suspensió, benzè, ozó i benzopirè que recomana l'Organització Mundial de la Salut (OMS). El diòxid de nitrogen es genera fonamentalment pel trànsit a la ciutat i pot influir a la llarga en l'aparició de malalties respiratòries cròniques i cerebrovasculars.

Concretament, un 95% de la població de la ciutat està potencialment exposada a nivells anuals de partícules superiors als recomanats i un 68% està exposada a nivells alts de diòxid de nitrogen, amb els riscos que això representa per a la salut. Es calcula que la reducció d'aquestes partícules evitaria anualment prop de 650 morts a la ciutat i 3.500 a l'àrea metropolitana.

Les dades utilitzades per fer l'informe han estat recollides a les onze estacions de la Xarxa de Vigilància de la Contaminació Atmosfèrica i, coincidint amb l'estudi, l'Ajuntament ha decidit posar en marxa millores en els serveis d'informació als ciutadans i oferir dades sobre contaminació en temps real.

♦ Els cotxes de més de 20 anys no podran circular per l'àrea de Barcelona a partir del 2019

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut