Barcelona

El 93% dels alumnes aprova la selectivitat a Catalunya

Després dels nervis i l'espera, arriben les bones notícies per a molts, ja que 9 de cada 10 alumnes ha passat amb èxit les proves de selectivitat. El percentatge d'aprovats a Catalunya és el més alt dels darrers 10 anys i la nota mitjana supera el 6. A més, 163 alumnes han tret més d'un 9 de mitjana. Una barcelonina, Alexandra García Tabernero, ha aconseguit la nota més alta de la selectivitat aquest any, un 9,82. Com aquesta estudiant, la resta d'alumnes que es van examinar de la selectivitat fa dues setmanes poden saber des d'aquest dijous la nota per internet. El resultat de les proves d'accés a la universitat es pot consultar al web del Consell Interuniversitari de Catalunya. Aquest divendres els estudiants podran saber la nota detallada de cada examen al seu centre.

Actualitzat
En el 75% de les assignatures comunes, els estudiants que han fet la selectivitat aquest mes de juny han tret una nota superior al 6. Tot i les queixes sobre la dificultat de l'examen de català, els resultats són millors aquest any que el passat. Els alumnes han aconseguit un 6,15 de mitjana en la prova de català, una qualificació, però, inferior al 6,55 de mitjana de castellà.

Dels alumnes que es van presentar a les proves per accedir a la universitat, 163 han tret un 9 o una nota superior. La nota més alta de la selectivitat d'aquest 2009 l'ha aconseguida una jove barcelonina que, amb el seu 9,82 de les proves i un 9,90 de l'expedient, pensa matricular-se a Dret a la universitat, ja que assegura que l'atreu "argumentar i lluitar pels ideals". La jove ha dit que no és una "empollona" i que el secret passa per una bona planificació i un mètode d'estudi eficient.

Els nervis i l'espera s'han acabat aquest dijous per als més de 26.000 estudiants catalans que van fer les proves de selectivitat a començaments de mes. Qualsevol alumne pot consultar a partir d'aquest dijous la nota global de selectivitat a la pàgina del Consell Interuniversitari de Catalunya, a la qual es pot accedir a través del web de la Generalitat: www.gencat.cat.

Si els estudiants volen saber com els ha anat cada examen i comprovar si realment la prova de català era tan difícil com van dir en el seu moment, s'hauran d'esperar a aquest divendres. Els centres de Secundària tindran a la seva disposició els resultats complets de les proves d'accés a la universitat.

Pel 7% d'estudiants que no han aprovat o vulguin apujar la nota, la prova del mes de setembre està convocada pels dies 8, 9 i 10.
Anar al contingut