Un dibuix d'un ninot en què hi ha escrit "P3"
En total, s'han fet 279 assignacions d'ofici a P3
Barcelona

El 90% dels alumnes de P3 i de primer d'ESO de Barcelona entren en els centres triats en primera opció

Les famílies ja poden consultar les places vacants i sol·licitar canvi de plaça

RedaccióActualitzat

Nou de cada deu alumnes de P3 i de primer d'ESO de Barcelona podran estudiar el curs que ve al centre escolar que van triar en primera opció durant el procés de preinscripció. Segons les dades del Consorci d'Educació de Barcelona, a P3 el 90,6% de les peticions de les famílies han obtingut plaça al centre demanat en primera opció, i un 97,8% en algun dels centres que havien sol·licitat. En total, s'han fet 279 assignacions d'ofici, el 2,2% de les preinscripcions, i encara queden 1.523 places vacants en 382 escoles públiques.

Pel que fa a primer d'ESO, el 89,1% de les famílies han entrat al centre que han demanat en primera opció i el 96,1% en algun dels centres sol·licitats. Aquest curs s'han fet 183 assignacions d'ofici i hi ha 104 places vacants en centres públics.

De cara al curs que ve, el Consorci d'Educació de Barcelona diu que ha adequat l'oferta educativa a la demanda per garantir que tots els alumnes de la ciutat que ho han sol·licitat puguin tenir una plaça en una escola pública del seu barri o districte. Amb aquest objectiu s'ha modificat l'oferta inicial i s'han ampliat 11 grups a P3 i 6 a primer d'ESO.

A partir d'aquest dimarts, i durant tres dies, les famílies poden consultar les places vacants i sol·licitar canvi de plaça a les subcomissions de garanties d'admissió que hi ha a cada districte de la capital catalana.

Anar al contingut