Xeringa a terra
Les drogues injectables estan associades a alters trastorns psiquiàtrics
Barcelona

El 70% dels addictes a l'heroïna pateixen malalties mentals

El 12% d'ells no rep cap tractament per aquests trastorns mentals

RedaccióActualitzat

Un estudi estatal, liderat per l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i el Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), conclou que 7 de cada 10 pacients addictes a l'heroïna presenten també patologies mentals associades i en un 67% dels casos pateixen més d'un problema psiquiàtric.

Aquesta investigació s'ha fet amb la col·laboració de més de 600 heroïnòmans en tractament amb metadona interns en diferents centres d'arreu de l'estat espanyol. Els resultats han deixat patent que la majoria dels problemes mentals associats a l'heroïna, presents en més de 400 pacients, són l'ansietat, la depressió, problemes de son i desordres en l'estat de l'ànim. En un 12% dels casos se'n deriven trastorns psicòtics més greus com l'esquizofrènia, tot i que solen ser més freqüents en pacients que també consumeixen cocaïna.

El doctor Carlos Roncero, cap d'Addiccions de l'hospital i director de l'estudi, ha explicat que "s'ha de preparar millor els professionals per millorar el procés de diagnòstic de les malalties mentals, ja que el problema és que els símptomes queden amagats per la dependència de l'heroïna".

L'objectiu de l'estudi, que ha sortit publicat a la revista "Psychiatry Research", és alertar els afectats i les seves famílies sobre els riscos associats a l'addicció a l'heroïna, una droga que està tornant als carrers incrementant el seu consum en forma esnifada.

Anar al contingut